prasines kolotoumpes

αα

Πράσινες κωλοτούμπες
Η πρώτη μεγάλη νίκη του Αλαφούζου: όλες οι εφημερίδες έγιναν... Derby News
Πέρασαν μόλις τέσσερα χρόνια από την εποχή που ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Βαρδινογιάννη, των μέτριων και των δανεικών ποδοσφαιριστών, του Ζοζέ Πεσέιρο, άφηνε το μεγαλύτερο ταλέντο που ανέδειξαν οι ακαδημίες του, τον Σωτήρη Νίνη, στο ψυγείο κι έστελνε ακόμη ένα πρωτάθλημα συ-στημένο στον ΟΣΦΠ
του Σωκράτη Κόκκαλη...
Μόλις τέσσερα χρόνια από τότε που η εφημερίδα Derby News του (νυν εκδότη) Κώστα Γκόντζου αποθέωνε τον Τζίγγερ και τις πρακτικές του. Μόλις τέσσερα χρόνια από την εποχή που το γήπεδο της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας» ήταν άδειο σε αγώνες του Παναθηναϊκού.
Ηταν η εποχή που η εφημερίδα «Πράσινη» έφερνε ως παράδειγμα τον μπασκετικό Παναθηναϊκό που είχε κατακτήσει τέσσερις φορές την κορυφή της Ευρώπης διατηρώντας τα σκήπτρα στην Ελλάδα. Ηταν η εποχή που ο κόσμος του Τριφυλλιού «έβραζε» με την πολιτική «Δεν Πληρώνω – μόνο εισπράττω» του Τζίγγερ και της οικογένειάς του.
Σήμερα, ο Παναθηναϊκός και πάλι χάρη στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και το δόγμα «Δεν Πληρώνω» στο οποίο παραμένει πιστή, βρίσκεται σε αντίστοιχα μίζερη κατάσταση.
Με τη μόνη διαφορά ότι στο ενδιάμεσο κάποιοι άνθρωποι έδειξαν πώς μπορεί να γιγαντωθεί το Τριφύλλι. Εδειξαν πώς μπορεί η ομάδα να επιστρέψει στον κόσμο της και ο κόσμος σε αυτήν.
Και όταν σήμερα, η εφημερίδα «Πράσινη», όπως και η «Goal», οι οποίες πριν από μερικούς μήνες αποθέωναν τους φανταστικούς «τζιγγεράραβες» επενδυτές, φτάνουν στο σημείο να συμπλέουν με το... Derby της μιζέριας, το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν την κοινή λογική και να αποδεικνύουν ότι μοναδικό τους κίνητρο είναι το κόμπλεξ και η ιδιοτέλεια.
Για αυτό και ειρωνεύονται όποιον μιλούσε με τη φωνή της λογικής και της αγάπης για τον Σύλλογο. Οποιον έλεγε τις εποχές που υπήρχαν χρήματα, αυτοί που έχουν να ξοδέψουν κάτι από την τσέπη τους για την ομάδα. Οποιον μιλούσε για διοίκηση λαΐκής βάσης την εποχή που η ομάδα είναι γεμάτη παικταράδες και έχει τον κόσμο δίπλα της, τον είχε φέρει στο γήπεδο.
Αλλά όχι. Η κοινή λογική έχει χαθεί και το μόνο που υπάρχει είναι η μιζέρια και η λογική (;) του Γκόντζου και του Τζίγγερ: Οταν όλοι ρίχνουν χρήμα, εσύ κάνεις οικονομία και όταν έχεις διαλύσεις την ομάδα φωνάζεις τον Αλαφούζο και τον κόσμο να τη σώσει...
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όμως, είναι ότι ο κόσμος ξύπνησε. Ο κόσμος θα είναι πάντα δίπλα στην ομάδα, ωστόσο «ελεημοσύνη» στους καραβοκύρηδες και στους επιχειρηματίες – μέρος του συστήματος που διέλυσαν τη χώρα – δεν πρόκειται να δώσει.
Γιατί πολύ απλά ο κόσμος του Παναθηναϊκού δε βελάζει και όπως τραγουδάει το πιο ενεργό κομμάτι του «έτσι όπως μας θέλετε εσείς, ποτέ μας δεν θα γίνουμε εμείς».
Keywords
Τυχαία Θέματα