Τρεις αγωνιστικές στον Γκρούμπιεσιτς της ΑΕΛ

15:03 5/4/2012 - Πηγή: OnSports

Βαριά έπεσε η «καμπάνα» στον Νίκολα Γκρούμπιεσιτς της Λάρισας. Μετά από έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ Κων. Πετρόπουλου, ο παίκτης της ΑΕΛ τιμωρείται τελικά με ποινή τριών αγωνιστικών, αν και πρωτόδικα η πειθαρχική επιτροπή της Football League τον είχε αθωώσει καθώς θεώρησε ότι δεν υπήρχε

σωματική επαφή με τον παίκτη του Πανσερραϊκού Γουμάγια.

Κατόπιν έφεσης του εισαγγελέα η υπόθεση εξετάστηκε από την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ που αποφάσισε να τιμωρήσει τον ποδοσφαιριστή των «βυσσινί».

Βέβαια, να σημειωθεί, ότι πρωτόδικα η επιτροπή κακώς είχε κάνει χρήση του βίντεο για τη εν λόγω φάση, αφού δεν είχε ξεφύγει της προσοχής του διαιτητή (μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται χρήση οπτικού υλικού) και μάλιστα είχε τιμωρήσει τον Γκρούμπιεσιτς με κόκκινη κάρτα, σύμφωνα με την κρίση του (οποιοδήποτε λάθος του θα βάραινε τον ίδιο).

Επίσης η Εφέσεων μείωσε το πρόστιμο της ΑΕΚ που της είχε επιβληθεί για τον εντός έδρας αγώνας με τον ΠΑΟΚ. Από 34.000 ευρώ πλέον η χρηματική ποινή που της επιβλήθηκε είναι 28.000 ευρώ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Δέχεται τυπικά και κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της υπ΄ αριθμ. 73/1-3-2012 απόφασης της ΠΕ/SUPER LEAGUE. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Δέχεται ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ τέλεσε τις αποδιδόμενες πειθαρχικές πράξεις και της επιβάλλει χρηματική ποινή είκοσι οκτώ χιλιάδων (28.000) ευρώ.

2. Δέχεται τυπικά και κατ' ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα Κων. Πετρόπουλου κατά της υπ΄ αριθμ. 72/16-3-2012 απόφασης της ΠΕ/EΝΩΣΗΣ Β-Γ και του GRUBJESIC N. ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Δέχεται ότι ο ποδοσφαιριστής GRUBJESIC N. τέλεσε το πειθαρχικό αδίκημα του άρθρου 10 παρ.1 εδ.γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ και του επιβάλλει ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή εκατόν είκοσι (120) ευρώ.

3. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσία την έφεση του σωματείου ΛΑΙΛΑΨ ΣΑΜΟΥ κατά της από 22-2-2012 απόφασης της ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ.

4. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσία την έφεση του σωματείου ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.1191/ 19-3-2012 απόφασης της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ και του σωματείου ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ.

5. Απορρίπτει ως απαράδεκτη, λόγω ελλείψεως παραβόλου, την έφεση του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΥ ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ κατά της υπ' αριθμ. 108/30-3-2012 απόφασης της ΠΕ/ EΝΩΣΗΣ Β-Γ».

Keywords
Τυχαία Θέματα