Τρίτωσαν οι προσφυγές Μπέου κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Την τρίτη (!) κατά σειρά προσφυγή σε ευρωπαϊκά δικαστήρια κατέθεσε ο Αχιλλέας Μπέος. Αποδέκτης της νέας προσφυγής εις βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ήταν το Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης που εδρεύει στο Στρασβούργο της Γαλλίας. To Onsports παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες…

Να θυμίσουμε ,πως ο άλλοτε μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού

Βόλου μετά την απόρριψη αίτησης αποφυλάκισης από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, προσέφυγε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κάνοντας αναφορά για παραβίαση από την ημέρα της σύλληψής του συνταγματικών δικαιωμάτων του και κυρίως του τεκμηρίου της αθωότητας.

Ακολούθησε τον Ιανουάριο η προσφυγή στον Ειδικό Εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (και συγκεκριμένα στην Υπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γενεύη) όπου και εκεί έκανε λόγο για λόγο για παραβίαση των συνταγματικών του δικαιωμάτων (κυρίως του τεκμηρίου της αθωότητας) τονίζοντας ότι αυτό έχει συμβεί κατά την προδικασία, ζητώντας συγχρόνως την αποφυλάκισή του.

Εσχάτως , μέσω της νέας τρίτης προσφυγής κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας. κάνει μία περίληψη όλων όσων έχουν συμβεί τους εννέα τελευταίους μήνες. Παράλληλα, παραθέτει μια σειρά επιχειρημάτων και δεδικασμένων θέλοντας έτσι να αποδείξει ότι είναι καταχρηστική και προφανώς προειλημμένη η προσωρινή κράτησή του.

Υπογραμμίζει ότι οι Ελληνικές Αρχές χωρίς να έχει αποδειχθεί σύμφωνα με το νόμο η ενοχή του και κυρίως χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της προφυλάκισής του σύμφωνα με τις εθνικές διατάξεις, παρέτειναν την κράτηση του, συμπεριφορά από την οποία διαφαίνεται ότι τον αντιμετώπισαν εξαρχής ως ένοχο (και όχι ως ύποπτο διάπραξης αδικημάτων) θεωρώντας ως προεξοφλημένη την τιμωρία του.

Συγχρόνως, επισημαίνει ότι η συνέχιση της προσωρινής κράτησής του είναι ασύμβατη με το τεκμήριο της αθωότητας και δεν αιτιολογήθηκε από τις Ανακριτικές αρχές.

Αναλυτικά, το κείμενο της νέας προσφυγής του Αχιλλέα Μπέου στο Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης έχει ως εξής:

1.- ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚO

«Είμαι Έλληνας υπήκοος και κάτοικος Ελλάδας, είμαι δε προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Ναυπλίου. Διετέλεσα επί σειρά ετών Πρόεδρος του Πανιωνίου, ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας με έδρα τη Νέα Σμύρνη, τα τελευταία δε χρόνια διετέλεσα Πρόεδρος της επίσης ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας με την επωνυμία ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Μετά από διεξαχθείσα αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των φερομένων ως στημένων αγώνων τον Ιούνιο του 2011, ασκήθηκε σε βάρος μου ποινική δίωξη για δήθεν: α) από κοινού συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργανώσεως, β) ηθική αυτουργία σε εξακολουθητική κακουργηματική απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολική ζημία, υπερβαίνουσα το ποσό των 15.000 ευρώ, γ) εξακολουθητική εκβίαση κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, δ) δωροδοκία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και

Keywords
Τυχαία Θέματα