ON the record: Δεν έχει ούτε τα άντερα να αποχωρήσει σαν σοβαρός επιχειρηματίας

Οσα κρατούν κρυφά οι πάσης φύσεως υπάλληλοι και παπαγαλάκια δεν μπορούν να μείνουν για πάντα κρυφά! Όπως λέγαμε και χτες, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της ιστορίας του και κάποιοι επιμένουν. Αμετανόητοι και ξεκομέννοι από την πραγματικότητα. Επιμένουν να κάνουν τους «μπροστινούς» εκείνων που έφεραν την ΠΑΕ στα πρόθυρα της διάλυσης. Με επιχειρήματα και φρασεολογία που δεν αρμόζει ούτε σε παιδάκια του νηπιαγωγείου.

Οι λεπτομέρειες πλέον έχουν περάσει σε δεύτερο πλάνο. Δεν έχουν
σημασία. Χάνει τον χρόνο του όποιος πάει να πιάσει σοβαρά κουβέντα με τους παπαγάλους. Με ανθρώπους που είναι μπολιασμένοι με μίσος και με ανοησία. Με άτομα που τα τελευταία 33 χρόνια κονόμησαν και «φτιάχτηκαν» εις βάρος του Παναθηναϊκού και του κόσμου του. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτούν τη συμμετοχή τους στο έγκλημα. Γιατί θα είναι σα να «αυτοκτονούν» ποδοσφαιρικά και ηθικά.

Επιμένουν λοιπόν. Επάνω στο κουφάρι που άφησαν τα αφεντικά τους, συνεχίζουν τη λάσπη και τα ψέματα. Κόντρα στην κοινή λογική, κόντρα στη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που έχει μνήμη και κρίση, κόντρα στην ίδια την πραγματικότητα, κόντρα στα γεγονότα. Επιμένουν. Επιμένουν να λένε ψέματα. Με μοναδικό στόχο να «βγουν λάδι» τα αφεντικά τους και να μην ακουστούν ποτέ αλήθειες γύρω από το φαγοπότι των θυγατρικών που βύθισε την ΠΑΕ.

Το ΟΝ the Record είναι μια ετερόφωτη στήλη. Για την ακρίβεια είναι ένας Παναθηναϊκός καθρέφτης ο οποίος αντανακλά το είδωλο των προπαγανδιστικών κειμένων που δημοσιεύονται σε εφημερίδες πράσινης απόχρωσης.

Είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο απλή και συνάμα δύσκολη και επικίνδυνη είναι η τέχνη της προπαγάνδας, των εύκολων χαρακτηρισμών και της ισοπέδωσης. Οταν ο συντάκτης γράφει «εκτοξευτές», «τρεις Πιζάρο» και όσα τσιτάτα έχουν εμπνευστεί για να πολεμήσουν την πολυμετοχίκοτητα, το ΟΝ the Record θα γράφει για τον «παρκαδόρο» και τον «τζάμπα μάγκα».

Στόχος λοιπόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να προβάλλουμε την άλλη πλευρά απ' αυτή που δείχνουν οι προπαγανδιστές, προσφέροντας παράλληλα ένα χαμόγελο στις μαύρες ημέρες που διανύει ο τόπος και η ομάδα μας.ON the Record Δεν πειράζει. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Σα γραφικοί και αμετανόητοι θα περάσουν στην ιστορία. Σαν οι άνθρωποι που υποστήριξαν αυτό το καθεστώς που διέλυσε τον Παναθηναϊκό. Η ιστορία θα γράψει και θα γράψει αλήθειες, θέλουν δε θέλουν. Και η ευρεία μάζα του κόσμου του Παναθηναϊκού έχει ήδη βγάλει τα συμπεράσμαιά της. Μπορεί να μην ακούγεται (προς το παρόν), μπορεί να την κρατούν σιωπηλή, αλλά γνωρίζει καλά.

Οι παναθηναϊκοί έχουν μνήμη και κρίση. Ειδικά όσοι κουβαλάνε στην πλάτη τους μια προϋπηρεσία στα γήπεδα και στην ομάδα. Οσοι δηλαδή δεν έγιναν «παναθηναϊκοί» το 1979. Όσοι δε μισούσαν ο,τιδήποτε παναθηναϊκό πριν την είσοδο των εγγυητών, θυμούνται καλά. Ξέρουν τι ήταν ο Παναθηναϊκός και βλέπουν πως τον κατάντησε η οικογένεια. Δεν μπορούν να τους δουλέψουν ούτε οι απανταχού υπάλληλοι ούτε τα πάσης φύσεως τσιράκια
Keywords
Τυχαία Θέματα