Τσάτουμας: «Φέτος θα είναι η χρονιά μου»

Ο Έλληνας άλτης μίλησε στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου για τον άμεσα μεγάλο του στόχο, που είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ελσίνκι ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αθλητές.


«Είναι η σειρά μου, έχω την αίσθηση ότι φέτος θα είναι η δική μου χρονιά. Έχω μεγάλο κίνητρο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, αφού έχω συμμετάσχει σε δύο προηγούμενες διοργανώσεις και ποτέ δεν πήρα ένα μετάλλιο, για διαφορετικούς λόγους», δήλωσε ο Έλληνας άλτης Λούης Τσάτουμας στην στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου

(EAA).

«Ο Τσάτουμας είναι ήδη πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων και Νέων ανδρών, αφού κέρδισε στις διοργανώσεις του 2001 και του 2003 αντίστοιχα, αλλά δεν έχει πάρει ακόμη ένα μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών. Και αυτό αφού ήταν 8ος το 2006 στο Ευρωπαϊκό του Γκέτεμποργκ και 6ος στη Βαρκελώνη πριν από δύο χρόνια (2010)», είναι η αρχική αναφορά που γίνεται στο σάιτ της ΕΑΑ.

«Έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που στέφθηκα πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων και θα ήταν καλό να δείξω σε όλους ότι μπορώ επίσης να γίνω πάλι πρωταθλητής, τώρα που είμαι σε μεγαλύτερη ηλικία», συνέχισε ο Μεσσήνιος αθλητής.

Και πρόσθεσε: «Η καλύτερη επίδοσή μου πέρυσι ήταν 8.26μ και φέτος ελπίζω να τη βελτιώσω. Έτσι, στόχος μου στο Ελσίνκι είναι να βρεθώ κοντά στην καλύτερη επίδοσή μου, αφού αυτό θα με βοηθήσει να βρεθώ μέσα στο μετάλλια».

Ο Λούης Τσάτουμας αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αθλητές στην προετοιμασία τους λόγω της οικονομικής κρίσης, «Οι Έλληνας αθλητές αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες στην προετοιμασία μας. Τα γυμναστήρια που χρησιμοποιούμε συχνά δεν έχουν φωτισμό και τα κλειστά προπονητήρια αυτό το χειμώνα δεν είχαν θέρμανση. Μερικές φορές η θερμοκρασία έπεφτε κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου. Είναι κάτι που προκαλεί ανησυχία, επειδή πολλοί αθλητές μπορούν να τραυματιστούν κατά τη διάρκεια της προπόνησης».

«Ωστόσο, πιστεύω στον ελληνικό αθλητισμό και τις ψυχές των αθλητών. Οι Έλληνες έχουν μια πολύ μεγάλη καρδιά και πιστεύω ότι θα το δείξουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα