Τζόρβας: «Μακάρι να το κατακτήσουμε» (video)

Για την... επίπονη προετοιμασία της Εθνικής στο Κίτσμπουελ, το πρώτο ματς με αντίπαλο την Πολωνία, αλλά και το πάθος που διακατέχει τους Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές, το οποίο εύχεται να οδηγήσει τη «γαλανόλευκη» στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού, μίλησε ο Αλέξανδρος Τζόρβας...

Για τρομακτικό πάθος έκανε λόγο ο Αλέξανδρος Τζόρβας σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Έλληνες εκπροσώπους του Τύπου στην Αυστρία. Ο τερματοφύλακας της Παλέρμο αναφέρθηκε, επίσης, στην προετοιμασία που έγινε στο Κίτσμπουελ, τους αντιπάλους της Εθνικής στο Euro, αλλά και τις πιθανότητες να πραγματοποιήσει η «γαλανόλευκη» μια καλή πορεία και γιατί όχι για την κατάκτηση του τροπαίου...

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέξανδρου Τζόρβα:

-Ήταν επίπονη η προετοιμασία; Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τα όσα δουλέψατε στο Κίτσμπουελ.

«Σαφέστατα ήταν επίπονη η προετοιμασία, αλλά νομίζω πως δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά ο προπονητής μας. Μην ξεχνάμε ότι το χρονικό περιθώριο που είχε στα χέρια του ήταν μικρό. Του δίνεται, μετά από δύο χρόνια που βρίσκεται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η ευκαιρία να μας έχει το περισσότερο χρονικό διάστημα μαζί και να περάσει τη φιλοσοφία του και να διορθώσει τα λάθη μέσα από τις τακτικές.

Νομίζω ότι όλοι μας δεχόμαστε αυτή την επίπονη μίνι προετοιμασία αδιαμαρτύρητα. Γνωρίζουμε ότι είναι για το καλό της ομάδας και για το δικό μας».

-Πώς σου φάνηκε η Εθνική στο πρώτο παιχνίδι; Σου φάνηκαν σημάδια κόπωσης;

«Νομίζω ότι έδειξε πολύ καλά σημάδια. Μην ξεχνάτε ότι ήταν ένα φιλικό προετοιμασίας, παρ’ ότι ήρθε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου για όλους μας. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι έδειξε σημάδια βελτίωσης. Νομίζω ότι το σημαντικότερο απ’ όλα, κάτι το οποίο χαροποίησε εμάς, τους ίδιους, αλλά πολύ περισσότερο τον προπονητή μας είναι πως αντιμετωπίσαμε και διορθώσαμε λάθη του παρελθόντος. Θεωρώ πως τα πρώτα σημάδια δουλειάς φάνηκαν».

-Πιστεύεις ότι μπορούμε να ζήσουμε στιγμές Πορτογαλίας στο προσεχές Euro;

«Θεωρώ, πιστεύω, ευελπιστώ, εύχομαι τα πάντα. Μακάρι ο Θεός να μας χαρίσει, σε μας που δεν ήμασταν στην ομάδα το 2004 και ζήσαμε την επιτυχία με έναν διαφορετικό τρόπο, ό,τι καλύτερο. Θέλω να πιστεύω πως θα μας δοθεί η ευκαιρία να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Μακάρι να το κατακτήσουμε».

-Είναι το πρώτο παιχνίδι, με αντίπαλο την Πολωνία, τόσο κρίσιμο όσο χαρακτηρίζεται από την πλειοψηφία του Τύπου;

«Όχι μόνο από το Τύπο, αλλά και από μας, τους ίδιους και απ’ όλους. Η ιστορία έχει δείξει ότι η αρχή είναι τα πάντα σε αυτές τις διοργανώσεις. Το θεωρώ χαρακτηριστικό. Αν η ομάδα ξεκινήσει με νίκη κόντρα στην Πολωνία, θα μπουν πολύ γερές βάσεις για τη συνέχεια. Σαφέστατα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι πολύ δυνατό να ξεκινάς με τη διοργανώτρια και να την κερδίζεις για την ψυχολογία σου. Νομίζω ότι είναι το παν. Η αρχή είναι πάντα το παν».

-Έχετε στα χέρια σας dvd με παιχνίδια από τους αντιπάλους της Εθνικής στο Euro. Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρί

Keywords
Τυχαία Θέματα