Βαλβέρδε: «Θα ανακάμψει ο Ολυμπιακός»

Την αισιοδοξία του ότι ο Ολυμπιακός θα ανακάμψει και στο τέλος θα πετύχει τους στόχους του, εξέφρασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος άφησε για ακόμη μια φορά ανοιχτό το μέλλον του στους «ερυθρόλευκους».

Ο Ισπανός τεχνικός, σε συνέντευξη που έδωσε στην αθλητική εφημερίδα «Sportday», δεν θέλησε να απαντήσει καθαρά στο θέμα της παραμονής του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, ενώ όσον αφορά στις μεταγραφές

υποστήριξε ότι δεν θα γίνουν κινήσεις, απλά για να γίνουν, αλλά για να προσφέρουν στον Ολυμπιακό.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ερνέστο Βαλβέρδε στην «Sportday»:

Για την ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Δόξα Δράμας, ο Ισπανός τεχνικός είπε: «Αποτύχαμε. Δεν είναι πυρηνική καταστροφή, αλλά είναι πισωγύρισμα. Τι να πούμε; Πίστευα μέχρι την τελευταία φάση ότι θα το βάλουμε το γκολ, αλλά τίποτα. Προσπάθησα να κάνουμε κάτι δραστικό στο ημίχρονο για να ξυπνήσουμε. Ήταν αλλαγές τακτικής. Δεν βγήκαν. Αφού χάσαμε το πρώτο ημίχρονο, μετά έγιναν όλα δύσκολα. Γύρισε όλη η Δόξα πίσω και εμείς δεν είχαμε ιδέες. Δεν μας πήγε τίποτα».

Αναφορικά με τη συνέχεια των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού, τόνισε: «Έχουμε δύσκολο, περίπλοκο δεύτερο γύρο. Πρέπει να πάμε στην Ξάνθη, στην έδρα του ΠΑΟΚ, του Παναιτωλικού, του Ατρόμητου και στα Γιάννενα. Εμείς, όμως, είμαστε μία ομάδα που παντού και πάντα πάει για τη νίκη. Θα δούμε πώς θα μας βγει. Ξέρουμε, όμως, ότι κάναμε ένα τεράστιο, ένα σοβαρότατο λάθος. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να το αποδεχθούμε. Στο ποδόσφαιρο όταν νομίζεις ότι έχεις κάτι σίγουρα κερδισμένο, τελικά το χάνεις. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Εμείς θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Αυτή είναι από την αρχή η αποστολή μας. Ήταν ένα πισωγύρισμα, αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος μέχρι το τέλος».

Όσον αφορά στο ποιος είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Βαλβέρδε είπε: «Φαβορί είναι εκείνος που είναι πρώτος στη βαθμολογία. Τυπικά είμαστε εμείς, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει δύο παιχνίδια λιγότερα και αν τα κερδίσει, θα περάσει μπροστά. Πάντα δίνουμε προβάδισμα σε αυτόν που είναι μπροστά στην κατάταξη. Πριν από το παιχνίδι με τη Δόξα ήμασταν εμείς. Τώρα όχι πια. Τέλος πάντων. Δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή η βαθμολογία. Και εμείς και ο Παναθηναϊκός έχουμε να δώσουμε κάποια δύσκολα παιχνίδια τον Γενάρη και τον Φλεβάρη. Όταν φτάσουμε πριν από το μεταξύ μας ντέρμπι, θα δούμε ποιος είναι πιο φαβορί από τον άλλο».

Σε ερώτηση για το αν θα ανακάμψει ο Ολυμπιακός, υποστήριξε: «Στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα σίγουρο. Ξέρω όμως τι έχει κάνει και πώς έχει δουλέψει η ομάδα μου όλη τη χρονιά. Θα λειτουργήσει και πάλι σωστά. Είμαι σίγουρος. Στην μπάλα πάντως δεν μπορείς να προβλέψεις. Μια στραβοκλοτσιά και όλα πάνε περίπατο. Αν η μπάλα δεν είχε πάει δοκάρι, θα είχαμε νικήσει τη Δόξα. Δεν ξεχνώ όμως ότι με τον ίδιο τρόπο πήρα Κύπελλο με τον Ολυμπιακό. Δέκα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, από μια απίθανη μπαλιά, με τον Ματ (σ.σ.: Νταρμπισάιρ) τραυματία ισοφαρίσαμε την ΑΕΚ. Έτσι είναι η μπάλα. Παίζουν έντεκα κόντρα σε έντεκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα