Βανγκέλι: «Χρειαζόταν η αλλαγή προπονητή στον Άρη»

Για τη νέα ποδοσφαιρική στέγη που βρήκε στην Ουκρανία και την Τσερνομόρετς μίλησε ο Κρίστι Βανγκέλι, υποστηρίζοντας παράλληλα πως η αλλαγή προπονητή ήταν επιτακτική ανάγκη για τον Άρη.

Ο πρώην άσος των «κίτρινων», φιλοξενήθηκε στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθλητικό Μετρόπολις», όπου αναφέρθηκε στις διαφορές του ουκρανικού ποδοσφαίρου με το ελληνικό, στον Σάκη Τσιώλη, αλλά και στον διάδοχό του, Μίχαλ Πρόμπιερζ, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στους φίλους του Άρη

Αναλυτικά

οι δηλώσεις του Βανγκέλι:

«Σίγουρα για μένα στην αρχή ήταν δύσκολα. Με το πέρασμα του χρόνου όμως και με τη βοήθεια των συμπαικτών μου προσαρμόστηκα. Τώρα περνάω πολύ καλύτερα από όταν ήρθα στην αρχή», τόνισε αρχικά ο 26χρονος διεθνής με την Αλβανία, συμπληρώνοντας: «Να σας πω την αλήθεια στην πόλη που βρίσκομαι ο καιρός είναι σχεδόν ίδιος με τη Θεσσαλονίκη. Το κρύο και τη διαφορά στη θερμοκρασία το αντιλαμβάνομαι όταν παίζω εκτός έδρας όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές».

-Σε ερώτηση για τις διαφορές του ελληνικού ποδοσφαίρου με το ουκρανικό, ο Κρίστι Βανγκέλι είπε χαρακτηριστικά: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο δυνατό. Στην Ουκρανία υπάρχουν 4-5 ομάδες που είναι πολύ δυνατές και κάνουν και τη διαφορά στην Ευρώπη αλλά οι υπόλοιπες ομάδες είναι πιο αδύναμες. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα που όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και παλεύουν για τον τίτλο, την έξοδο στην Ευρώπη και την παραμονή. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ποιοτικό».

-Όσο για το αν η Ουκρανία ζει σε ρυθμούς EURO, αφού μαζί με την Πολωνία το καλοκαίρι θα φιλοξενήσουν τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, απάντησε: «Πράγματι οι Ουκρανοί το περιμένουν πως και πως και πιστεύω ότι θα είναι απόλυτα έτοιμοι. Σε όλες τις πόλεις υπάρχουν διαφημίσεις από τώρα. Πολύς κόσμος εργάζεται έτσι ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα για αυτή τη γιορτή. Εξάλλου έχει απομείνει λίγος χρόνος μέχρι και το καλοκαίρι».

-Για το αν επισκέφθηκε το νέο γήπεδο του Κιέβο όπου θα φιλοξενηθούν αρκετά από τα παιχνίδια της τελικής φάσης του EURO ο πρώην ποδοσφαιριστής των κίτρινων είπε: «Δεν το έχω επισκεφθεί ακόμα. Απλά ξέρω ότι στις επόμενες αγωνιστικές θα γίνουν κάποια παιχνίδια εκεί, και ίσως παίξει και η ομάδα μου εκεί».

-Για το αν έχει καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα τόνισε: «Εάν δεν ήμουν στις βασικές επιλογές του προπονητή δεν θα με έπαιρναν. Έχω καθιερωθεί στη βασική ομάδα και σε αυτό με βοήθησε και ο προπονητής μου αλλά και οι συμπαίκτες μου».

-Όσο για την παρουσία της Τσερνομόρετς στο Ουκρανικό πρωτάθλημα πρόσθεσε: «Η Τσερνομόρετς είναι μια ομάδα που ανέβηκε φέτος στη μεγάλη κατηγορία. Ξεκινήσαμε άσχημα στην αρχή αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές έχουμε πάει πολύ καλύτερα. Μαζέψαμε κάποιους βαθμούς και καλύψαμε το χαμένο έδαφος. Στόχος μας είναι στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν μέχρι και τη διακοπή να έχουμε συγκεντρώσει και άλλους βαθμούς ώστε να απομακρυνθούμε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εάν τα πάμε καλά και αξιοποιήσουμε τα επόμενα 4 παιχνίδια ίσως βρεθούμε κ

Keywords
Τυχαία Θέματα