«Βάσεις» για την Πόλη με το μυαλό στη... Σιένα

Είναι γεγονός πως όταν ο μπασκετικός Παναθηναϊκός πιάνει τέτοια υψηλά επίπεδα απόδοσης όπως αυτά κόντρα στη Μακάμπι, το βράδυ της Τρίτης, δίνει την εντύπωση μιας εκπληκτικής ορχήστρας, αποτελούμενης από την crème de la crème των μουσικών. Μιας ορχήστρας που έχοντας κάνει άπειρες πρόβες και έχοντας δώσει αμέτρητες συναυλίες οι μουσικοί που την αποτελούν γνωρίζονται πια μεταξύ τους με κλειστά μάτια και καθοδηγούμενοι από τον κορυφαίο μαέστρο πλησιάζουν σε τέτοια επίπεδα τελειότητας που κάνουν το κοινό

που τους παρακολουθεί να παραληρεί από ενθουσιασμό.

Είναι επίσης γεγονός ότι εμφάνιση σαν τη χθεσινή κόντρα στη Μακάμπι - παρόλο που είναι πια μέρος του DNA του… - ο Παναθηναϊκός δεν είχε πραγματοποιήσει (και δεν είχε πείσει ότι μπορεί να πραγματοποιήσει…) τη φετινή χρονιά. Και ακριβώς επειδή το έκανε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που έχει μπει πια στην τελική ευθεία για το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, γέμισε με αισιοδοξία, υπερηφάνεια και υψηλές προσδοκίες τους οπαδούς του.

Αυτούς που γνωρίζουν πολύ καλά ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος της ισραηλινής ομάδας, που μπορεί να μην διαθέτει φέτος την αίγλη του παρελθόντος, δεν παύει ωστόσο να είναι ένας παραπάνω από υπολογίσιμος αντίπαλος και που σίγουρα η δυναμικότητά της δεν είναι αυτή που εμφάνισε στο χθεσινό παιχνίδι.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, τόσο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όσο και οι παίκτες του είναι παραπάνω από βέβαιο ότι από το χθεσινό ματς θα κρατήσουν μόνο το 1-0 και την αυτοπεποίθηση που αυτό τους πρόσφερε για τη συνέχεια της σειράς των αγώνων της προημιτελικής φάσης και θα έχουν τις αισθήσεις τους τεταμένες εν όψει του αγώνα της Πέμπτης.

Αλλωστε, το περυσινό «πάθημα» του Ολυμπιακού απέναντι στη Σιένα, την οποία συνέτριψε στον πρώτο αγώνα του ΣΕΦ για να αποκλειστεί στη συνέχεια... πανηγυρικά επειδή πίστεψε ότι η πρόκρισή του ήταν εξασφαλισμένη, είναι πολύ νωπό και ο Ομπράντοβιτς πολύ ευφυής για να μη το λάβει υπόψιν του.

Ακριβώς επειδή, όπως και η Σιένα πέρυσι, η Μακάμπι,
* δεν έχει τίποτα να χάσει στο επόμενο παιχνίδι - υπό την έννοια ότι και νομοτελειακά να το δει κανείς, χειρότερα αποκλείεται να πάει...
* δεν παύει να είναι ομάδα με χαρακτήρα πρωταθλήτριας (κι όταν τον έδειξε, στα τελευταία λεπτά του χθεσινού αγώνα πιέζοντας τον Παναθηναϊκό που είχε χαλαρώσει αισθητά τον οδήγησε σε λάθη)
* δεν υπάρχει περίπτωση μετά το «πάθημά» της να μη λειτουργήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης,

το παιχνίδι της Πέμπτης θα είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Γι’ αυτό και ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που θα πρέπει να διαχειριστεί σωστά
* αυτή καθ’ αυτή την σπουδαία χθεσινή εμφάνιση,
* το ενδεχόμενο (παραπάνω από πιθανό...) να μην ξαναβρεθούν όλοι οι παίκτες του σε τόσο καλή κατάσταση και να μη τους «πιάνει» οτιδήποτε επιχειρούν,
* την τυχόν έλλειψη συγκέντρωσης που μπορεί να επιφέρει μια τόσο μεγάλη από πλευράς εμφάνισης (αλλά και σκορ) νίκης

ώστε να οδηγηθεί με ασφάλεια στο ζητούμενο που δεν είναι άλλο από το 2-0.

Επε

Keywords
Τυχαία Θέματα