Βεντέτα στις πλάτες του Παναθηναϊκού

Χαίρετε κύριοι,


Όταν τελείωσε όπως τελείωσε το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, έγραψα αποκλειστικά για όσα συνέβησαν στις 4 γραμμές.

Ο λόγος βέβαια δεν ήταν για να επιβάλω τη δική μου πολιτική προστασίας του προϊόντων,( όπως ομολόγησε πως έχει αποφασίσει να κάνει η Νόβα δια στόματος του διευθυντή της εταιρίας επικοινωνίας του ομίλου της) αλλά επειδή όσοι δεν ήμασταν στο γήπεδο δεν γινόταν να έχουμε ούτε σφαιρική άποψη για αυτά που είχαν συμβεί.

Η NOVA

Τον τελευταίο καιρό όσοι παρακολουθούμε Ελληνικό πρωτάθλημα βλέπουμε

διεκπεραιωτικές περιγραφές των αγώνων. Οι σπορτ κάστερ λένε μόνο τα ονόματα των ποδοσφαιριστών (κάποιοι με εκνευριστική ένταση στη φωνή τους) και αποφεύγουν να πάρουν οποιαδήποτε θέση για όσα συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Σε φάσεις που ο κόσμος περιμένει να πάρει μια βοήθεια από αυτόν που μεταδίδει το παιχνίδι η οποιαδήποτε θέση απουσίαζε. Όποιος έχει το συνήθειο να παρατηρεί τον τρόπο που μεταδίδονται τα παιχνίδια καταλαβαίνει πως είναι μια συνολική απόφαση της εταιρίας και όχι λόγω έλλειψης συγκέντρωσης των ανθρώπων που κάνουν τις περιγραφές.

Μέσα σε αυτήν την καινούργια πραγματικότητα που αφαιρεί την προσωπικότητα και την ειδική ματιά των σπορτ κάστερ ήρθε η τριπλή μετάδοση του ντέρμπι. Η απόφαση να μας μεταδώσει το παιχνίδι ένας Ολυμπιακός, ένας Παναθηναϊκός και ένας ουδέτερος βάζει σφραγίδα στην αίσθηση πως η Nova ήθελε να τελειώσει η σαιζόν και να τους έχει όλους ευχαριστημένους. Δεν μιλάω βέβαια για τους συνδρομητές αλλά για τις διοικήσεις των ομάδων. Άλλωστε αν θες να έχεις ικανοποιημένο τον κόσμο σου θα πρέπει να φροντίζεις να τον γεμίζεις με ειδήσεις, να τον κρατάς ενήμερο και όχι να αποκρύπτεις τα γεγονότα. Όπως έγραφα παραπάνω σε δηλώσεις του στο Νova Sport fm ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του ομίλου δήλωσε πως η εταιρία προσπαθεί να επιβάλει τη δική της πολιτική προστασίας του προϊόντων. Ουσιαστικά η λέξη προϊόν που χρησιμοποιείται για το ποδόσφαιρο φανερώνει και όλη τους τη λογική. Δηλαδή βλέπουν ένα κοινωνικό γεγονός ως προϊόν. Έχουν το μυαλό τους το ποδόσφαιρο λες και πρόκειται για το Tide. Και από τη στιγμή που γι' αυτούς το ποδόσφαιρο είναι προϊόν χέστηκαν για το γεγονός, τώρα αν υπάρχει έστω και ένας να πιστεύει πως τελικά η εταιρία πέτυχε τον σκοπό της και προστάτεψε το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άλλο θέμα.

Τα επεισόδια

Αφού πέρασαν μέρες και τα πράγματα είναι πιο ήρεμα μπορούμε να πιάσουμε το θέμα των επεισοδίων και να το δούμε συνολικά. Είναι δεδομένο πως η φύση των επεισοδίων που έγιναν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ δεν έχει καμία σχέση με όσα έχουν γίνει κατά καιρούς σε παλαιότερα ντέρμπι. Δεν μιλάμε για πράξη αντεκδίκησης των επεισοδίων της Ριζούπολης, ούτε για ρεβάνς από τα περσινά. Δεν έγιναν για να «βοηθηθεί» (στην άρρωστη λογική των κάφρων) ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη ούτε υπήρξε αφορμή από κάποια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή.

Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ είδαμε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ήθελαν στο γήπεδο να πάρουν ρεβάνς από την αστυνομία. Μιλάμε γι

Keywords
Τυχαία Θέματα