Βερόν: Ο… πυραυλοκίνητος Αργεντινός! (videos)

Ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα γήπεδα και το Onsports κάνει αναδρομή στην σπουδαία καριέρα του Αργεντινού «μάγου».

Γεννημένος στις 9 Μαρτίου του 1975, ημέρα όπου ο πατέρας του, Χουάν Ραμόν Βερόν (που έπαιξε στον Παναθηναϊκό) σκόραρε στο ντέρμπι της Εστουντιάντες με την Χιμνάσια, ο Χουάν Σεμπαστιάν ήξερε τι πρέπει να κάνει στην ζωή του για να γίνει ευτυχισμένος. Να παίξει ποδόσφαιρο.

Ο νεαρός Βερόν ονειρευόταν την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όπου αγωνιζόταν ο θείος του, Πέδρο Βέρδε, αλλά η μοίρα

τον έφερε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, καθώς ο πατέρας του έπεισε τους «πράσινους» να τον δοκιμάσουν, αλλά απορρίφθηκε, με την διοίκηση του «τριφυλλιού» να κάνει ένα τεράστιο λάθος.

Ο Βερόν το 1995 υπέγραψε στην Εστουντιάντες και την επόμενη χρονιά αποκτήθηκε από την Μπόκα Τζούνιορς, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί στο πλευρό του Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα την ίδια χρονιά. Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον ξεχώρισε το ταλέντο του πιτσιρικά Αργεντινού και η Σαμπντόρια τον υποδέχθηκε με… ανοιχτές αγκάλες!

Στην Γένοβα παρέμεινε για 2 σεζόν, και μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, η Πάρμα τον αγοράζει αντί 15 εκατομμυρίων λιρών. Με τους «παρμένζι», ο 23χρονος Βερόν μεγαλούργησε κατακτώντας το Κύπελλο Ιταλίας και το Κύπελλο UEFA, ωστόσο δεν κάθισε πολύ στο «Ένιο Ταρντίνι»…

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, ανέλαβε την Λάτσιο, η οποία εκείνα τα χρόνια έδινε αρκετά χρήματα και απέκτησε αμέσως τον Βερόν αντί 18,1 εκατομμυρίων λιρών. Ο «Brujita» (ο μικρός μάγος δηλαδή) πήρε από το χέρι την Λάτσιο και την οδήγησε το 2000 στο πρωτάθλημα Ιταλίας, στο Κύπελλο και στο Σούπερ Καπ.

Στις 12 Ιουλίου του 2001, ο Βερόν αφήνει την Ρώμη με 53 συμμετοχές και 11 γκολ, και υπογράφει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντί 28,1 εκατομμυρίων λιρών, αποτελώντας εκείνη την περίοδο την ακριβότερη μεταγραφή στην Αγγλία.

Η αγγλική περιπέτεια…

Ο Βερόν στην Αγγλία, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Δεν μπόρεσε να συνηθίσει τον γρήγορο ρυθμό, ενώ δεν είχε την μπάλα στα πόδια του όσο θα ήθελε. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πίστευε πολύ στις δυνατότητες του Αργεντινού μέσου, που δεν δίσταζε να επιτεθεί στον Τύπο όταν ασκούσε κριτική στον διεθνή άσο.

Ο Χουάν Σεμπαστιάν αποχώρησε από το «Όλντ Τράφορντ» το 2003 για την νεόπλουτη Τσέλσι, με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να δαπανά 15 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει.

Η πρώτη του χρονιά στην Τσέλσι ήταν καταστροφική, καθώς αγωνίστηκε μόλις σε 14 παιχνίδια, ωστόσο το καλοκαίρι του 2004 είχε πάρει την απόφασή του. Δεν θα έπαιζε ξανά στην Αγγλία. Οι Times αναφέρουν τον Βερόν ως μια από τις χειρότερες μεταγραφές στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ…

Πίσω στην Ιταλία…

Ο Βερόν δίνεται δανεικός το καλοκαίρι του 2004 στην Ίντερ, αρχικά για ένα χρόνο, ωστόσο οι «νερατζούρι» τον κράτησαν για ακόμη ένα, με τον Αργεντινό να δεσπόζει στο κέντρο των Μιλανέζων κατακτώντας δυο Κύπελλα (2005,2006) και ένα πρωτάθλημα (2006, αφαιρέθηκε από την Γιουβέντους για το σκάνδαλο με τα «στ

Keywords
Τυχαία Θέματα