Υπερήφανος ο Ομπράντοβιτς για Παρτιζάν

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρέθηκε σε εκδήλωση της Παρτιζάν με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι ετών από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου στο Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Τότε, στις 16 Απριλίου του 2012, ο Ζοτς «έγραφε» τον πρώτο του τίτλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Φυσικά αποθέωσε όλα τα μέλη του ρόστερ εκείνης της Παρτίζαν, ενώ τόνισε ότι προσφέρει πάντα τις υπηρεσίες του στη σερβική ομάδα:

«Ήταν η νεότερη ομάδα

που κατέκτησε την Ευρωλίγκα στην ιστορία της διοργάνωσης. Δούλεψα με ξεχωριστές προσωπικότητες και παίκτες, που ήταν αφοσιωμένοι στη δουλειά τους. Θα ήθελα να σημειώσω τη μεγάλη συμβολή του αείμνηστου Άτσα Νίκολιτς που για όλους μας ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος. Είμαι σίγουρος πως αυτό που έγινε τότε, θα ξαναγίνει κάποια ημέρα. Αυτό είναι ένα όνειρο, ένα όνειρο που θα πρέπει να περάσει και στις επόμενες γεννιές. Ωστόσο, το σημαντικότερο αυτή την στιγμή για την Παρτίζαν είναι να συνεχίσει να δουλεύει στις ακαδημίες και να βγάζει νέα παιδιά. Είμαι πάντα στην Παρτιζάν».

Στην εκδήλωση βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, ο οποίος δήλωσε:

«Το καλοκαίρι η ομάδα, μετά από πρωτοβουλία του Κιτσάνοβιτς και τη σύμφωνη γνώμη του Σάβοβιτς, αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου Νίκσεβιτς και του μάνατζερ Τόντοριτς, έπεισαν τον Ομπράντοβιτς να εγκαταλείψει την ενεργό δράση και να αναλάβει προπονητής. Ρίσκο; Ναι! Αλλά μη ξεχνάτε την παράδοση της Παρτίζαν. Όταν ανέλαβε για πρώτη φορά ο Ίβκοβιτς η ομάδα κατέκτησε τρεις τίτλους κι όταν ανέλαβε ο Βουγιόσεβιτς πήρε το πρωτάθλημα. Μοιάζαμε με μια νεανική συμμορία που έπαιζε μπάσκετ και νικούσε. Λίγο πριν από το φάιναλ-φορ πήραμε το Κύπελλο Σερβίας (σ.σ αυτός ήταν και ο πρώτος τίτλος του προπονητή Ομπράντοβιτς) νικώντας την Μπόσνα (105-79). Ο Μίρσα Ντελίμπασιτς, είχε προφητεύσει: «Σήμερα χάσαμε από τη μελλοντική πρωταθλήτρια Ευρώπης». Λίγους μήνες αργότερα έβγαινε αληθινός. Μη ξεχνάτε ότι είχαμε σαν σύμβουλο τον μεγάλο καθηγητή Άτσα Νίκολιτς».

Keywords
Τυχαία Θέματα