«Ζήλεψε» τον Σπαλέτι ο Αντωνίου στον Πύργο

Χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό αγωνίζεται στα παιχνίδια του ο Πανηλειακός, ένα σύστημα που όπως δήλωσε ο Σωτήρης Αντωνίου το έχει «κλέψει» από τον Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Εάν κάποιος στο ξεκίνημα της σεζόν, έλεγε ότι ο Πανηλειακός, θα ήταν πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, θα υποδεχόταν την (πάντα ισχυρή αμυντικά) Καλαμάτα με σέντερ φορ τον μέσο Παύλο Κυριακίδη και θα της έριχνε τέσσερα γκολ,

πολύ πιθανόν να τον περνούσαν για ...τρελό. Εάν μάλιστα κάποιος έλεγε επιπλέον ότι, ο δεύτερος αμυντικός χαφ (ως τώρα στην καριέρα του) Ματθαίος Θωνιάτης, θα ήταν ο κλασικός σέντερ φορ στα μεγαλύτερα διαστήματα του αγώνα (κι όχι μόνο αυτού...), τότε θα είχε μάλλον κλεισμένη μια… σουίτα στο τρελοκομείο.

Κι όμως, αυτός ο Πανηλειακός του Σωτήρη Αντωνίου, όχι μόνο εκπλήσσει με την πορεία του, αλλά γυρίζει και μια νέα σελίδα στο ποδόσφαιρο της Ηλείας (τουλάχιστον, αν όχι και των “μικρών” κατηγοριών), με ένα παιχνίδι το οποίο έως τώρα το έχουμε δει στα βιβλία, στην τηλεόραση, στο playstation, αλλά σπάνια στην πραγματικότητα.

Κι όμως, κόντρα και στον Απόλλωνα, και σε άλλα ματς, αλλά και στην Καλαμάτα, ο Πανηλειακός έπαιξε χωρίς καθόλου καθαρόαιμο σέντερ φορ, πράγμα το οποίο έχει κάνει σε όλα τα τελευταία παιχνίδια του φέτος. Όπως αποκαλύπτει ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου, το έχει δει από τον γνωστό Ιταλό τεχνικό Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος είχε φέρει μία τακτική καινοτομία στο ποδόσφαιρο, καθώς είχε χρησιμοποιήσει κατά κόρον ένα σύστημα χωρίς επιθετικούς.

Αυτό εφαρμόζει ο Σωτήρης Αντωνίου! Παίζει ένα ποδόσφαιρο χωρίς θέσεις από τη μέση και μπροστά, στο οποίο όλοι μπορούν να πάνε παντού, όχι άναρχα όμως, αλλά πάνω σε τακτική βάση «προκειμένου πάντα να διατηρείται ο σχηματισμός της ομάδας μέσα στο γήπεδο και οι προαπαιτούμενες αποστάσεις, έτσι ώστε η ομάδα να διαθέτει πάντα την απαραίτητη ισορροπία» δήλωσε ο Αντωνίου.

Ποιος παίζει σέντερ φορ;

Ποιος παίζει σέντερ φορ; Έστω και κατά συνθήκη; Ιδού το μεγάλο ερώτημα της “κατασκοπείας”. Ερώτημα περίπλοκο να απαντηθεί, καθώς σε ένα παιχνίδι, μπορεί να δούμε τον μεσοεπιθετικό Λώττα ή τον ακραίο δεξιό μεσο Κυριακίδη, να ξεκινάει “φανερά" σε αυτή τη θέση. Ωστόσο οι κινήσεις του, να κατεβαίνει χαμηλά και να υποδέχεται τη μπάλα ανοίγοντας το διάδρομο για τους υπόλοιπους, αρχίζει να… μπερδεύει τα πράγματα. Στην πορεία του αγώνα, μπορεί να δούμε έναν πλάγιο να τοποθετείται σέντερ φορ. Και τον Λώττα, να κατεβαίνει ακόμα πιο χαμηλά, να γίνεται αμυντικό χαφ. Εντελώς συμβατικά βεβαίως, καθώς μόνο για αμυντικό χαφ δεν πρόκειται ο συγκεκριμένος παίκτης. Κατεβαίνοντας χαμηλά ωστόσο, βοηθάει στη δημιουργία του παιχνιδιού. Γίνεται πλέι μέικερ. Και ο αμυντικός χαφ Θωνιάτης ξαφνικά, μετατρέπεται από αμυντικό χαφ σε κρυφό σέντερ φορ. Κίνηση η οποία μπερδεύει ακόμα περισσότερο τις αντίπαλες άμυνες. Που δυσκολεύονται περισσότερο, γιατί και στα υπόλοιπα χαφ, είτε στην άκρη, είτε στη μέση, υπάρχουν τουλάχιστον πάντα τρεις “τεχνίτες” παίκτες και με έφεση για μπροστά (π.χ. Μπράβος, Τομαράς, κ.τ.λ.).

Ουδείς μπορεί να θ

Keywords
Τυχαία Θέματα