Ζούρος: «Θα έχουμε δυνατό ρόστερ στο Προολυμπιακό»

Απόλυτα συμβιβασμένος με την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να μην συνεχίσει ν’ αγωνίζεται με τη φανέλα της Εθνικής είναι ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος, όμως, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα έχει δυνατό ρόστερ στο Προολυμπιακό τουρνουά. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε, επίσης, τα προγνωστικά του για τη φετινή Euroleague.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ηλίας Ζούρος στο αθλητικό site, «Sportando»:

-Για τη συμφωνία του με την

Αναντολού Εφές:

«Η συμφωνία με την Εφές είναι για τρεις μήνες με οψιόν για την επόμενη περίοδο. Συμφωνήσαμε με τη διοίκηση πως στο τέλος της περιόδου θα μιλήσουμε για το μέλλον. Πήρα τη σωστή απόφαση, είμαι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, με οργάνωση, αποτελέσματα και ιστορία. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να εργάζομαι σε έναν τόσο σημαντικό σύλλογο».

-Για τους λόγους που έφυγε από τη Ζαλγκίρις:

«Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την περίοδο που εργάστηκα στη Ζαλγκίρις. Κατακτήσαμε τίτλους, αγαπώ την πόλη και ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία η παρουσία μου εκεί. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί απολύθηκα, χωρίς αιτία. Ήταν πολύ δύσκολο να δουλέψω γιατί αρχίσαμε με πολλά παιχνίδια στη σειρά και δεν είχα τους ξένους παίκτες στη διάθεσή μου και έλειπαν οι διεθνείς. Ήταν δύσκολο να βρούμε σωστή χημεία και να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

-Για την απόδοση των ΝΒΑερ Λόσον και Γουίμς με τη Ζαλγκίρις:

«Ο Γουίμς είχε υπογράψει για όλη τη χρονιά και ήξερε πως θα μείνει στην Ευρώπη, συνεπώς ήταν συγκεντρωμένος κι έδινε τον καλύτερό του εαυτό. Ο Λόσον έχει πολύ ταλέντο, αλλά είναι φυσιολογικό όταν έχει ένας παίκτης συμβόλαιο στο ΝΒΑ να ενδιαφέρεται περισσότερο να κρατηθεί σε φόρμα μέχρι να επιστρέψει εκεί. Δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στις διαφορές που υπάρχουν στο στυλ και τους κανονισμούς σε σχέση με το ΝΒΑ».

-Για τις επαφές του με τη Βαλένθια προτού υπογράψει στην Εφές:

«Είχα κάποιες προτάσεις, αλλά ήθελα να βρω το καλύτερο δυνατό για μένα κι όχι να υπογράψω σε οποιαδήποτε ομάδα χωρίς να περιμένω κάτι από αυτή τη συνεργασία. Είναι αλήθεια πως βρέθηκα πολύ κοντά στη Βαλένθια. Είναι ένας πολύ καλός σύλλογος, με εξαιρετικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. Στο τέλος, όμως, κάτι έγινε. Είναι καλό πάντως που βρήκα τη δουλειά στην Εφές, είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που συνεχίζεται η καριέρα μου».

-Για το ρόστερ της Εθνικής στο Προολυμπιακό Τουρνουά:

«Στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ πετύχαμε κάτι πολύ καλό χωρίς να έχουμε όλους τους καλύτερούς μας παίκτες. Ελπίζω φέτος να τους έχουμε. Κάθε προπονητής το ελπίζει αυτό. Σίγουρα ο Διαμαντίδης δεν θα είναι μαζί μας, γιατί αποφάσισε να σταματήσει να παίζει με την Εθνική. Πιστεύω όμως πως οι περισσότεροι θα είναι έτοιμοι να παίξουν. Υπάρχει πρόβλημα φέτος, γιατί πολλά πρωταθλήματα ολοκληρώνονται αργά και το προολυμπιακό τουρνουά αρχίζει νωρίς. Δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να προετοιμάσουμε την ομάδα μας, συνεπώς δεν θα κάνουμε πολλές αλλαγές, γιατί πιστεύουμε πως είναι καλύτερο να πάμε μ

Keywords
Τυχαία Θέματα