Σταθερά στο… τιμόνι ο Ο.ΞΙ.Φ

O Πανελλήνιος ήταν ο... άτυπος νικητής του Πρωταθλήματος ξιφασκίας Νέων στην των –20 ετών.

Στη σχετική βαθμολογία συλλόγων συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (351) από τους 32 που πήραν μέρος, με 2ο τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας (324) και 3ο τον ΑΟΞ Αιγάλεω (207), για να ακολουθήσουν Οδυσσέας Χαλανδρίου & ΑΕΚ (από 186 β.), Αθην. Λέσχη (120), ΓΕ Φλώρινας (99) και Εκπ. Κωστέα/Γείτονα (96). Ο ΟΞΙΦ, πάντως, προηγείται με σημαντική διαφορά στη γενική βαθμολογία συλλόγων από τα τρία μέχρι τώρα εθνικά μας Πρωταθλήματα ξιφασκίας, έχοντας

συνολικά 622 βαθμούς, έναντι 545 β. του Πανελληνίου (2ος) και 453 β. του ΑΟΞ Αιγάλεω (3ος).

Kριτήριο για δύο η Βόννη: Η διεκδίκηση της πρόκρισης στο προολυμπιακό τουρνουά της Μπρατισλάβας (21/4), ανάμεσα στους δύο κορυφαίους (20χρονους) αθλητές στο ξίφος ασκήσεως τερματίζεται στη Βόννη. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών που διεξάγεται εκεί (16-17/3) ο Θοδωρής Νάκης και ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος «βάζουν τα δυνατά τους» για να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται στην κατάταξη και κυρίως να βαθμολογηθούν. Προβάδισμα σε αυτή τη «μάχη», με βάση τα κριτήρια της ΕΟΞ, μέχρι τώρα έχει ο Νάκης.

Aρίστευσε ο Σαΐνης: Η έκπληξη για τα ελληνικά χρώματα στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων και Νέων στο Πόρετς/Κροατία προήρθε από τη... διαιτησία. Ιδιαίτερη αξία έχει, μάλιστα, το γεγονός ότι τα εύσημα ανήκουν σε ένα νέο διεθνή, τον Χρήστο Σαΐνη, στην παρθενική του συμμετοχή σε τόσο σημαντική διοργάνωση. Ενδεικτικό της ικανοποίησης των υπευθύνων από τη συνολική του εμφάνιση, θεωρείται άλλωστε ότι του εμπιστεύτηκαν, μεταξύ άλλων, και τρεις τελικούς στη σπάθη (!). Ο Σαΐνης πρωτόπιασε σπαθί το 1990, σταμάτησε πρόωρα την ξιφασκία και είναι εθνικός διαιτητής από το 2005.

Keywords
Τυχαία Θέματα