140 εκ. ευρώ για την άνοδο στην Premier League!

15:38 23/5/2013 - Πηγή: AEK365

Την Δευτέρα στο Γουέμπλεϊ θα διεξαχθεί το μπαράζ ανόδου στην Premier League μεταξύ της Γουότφορντ και της Κρίσταλ Πάλας και όποια ομάδα καταφέρει να κερδίσει το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία θα βάλει στα ταμεία της το ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ.
Η εταιρεία Deloitte προέβλεψε πως τα μισά από το παραπάνω ποσό θα εισπραχθούν μέσω του τηλεοπτικού συμβολαίου ενώ τα άλλα μισά από τις επιχορηγήσεις της

Premier League.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως, με βάση το καταστατικό, ακόμα και αν η ομάδα που κερδίσει την άνοδο της στην μεγάλη κατηγορία, υποβιβαστεί την αμέσως επόμενη θα έχει να λαμβάνει περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε ισόποσες δόσεις. Αυτό συμβαίνει προκειμένου η ομάδα να αποφύγει τον οικονομικό μαρασμό που θα της προκαλέσει ο υποβιβασμός όταν μάλιστα θα έχει ήδη ξοδέψει αρκετά χρήματα για να είναι ανταγωνιστική στην μεγάλη κατηγορία.
Ο αγώνας μπαράζ θα γίνει στο Γουέμπλεϊ εκεί όπου δυο μέρες πριν θα έχει αναδειχτεί η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης η οποία θα επιβραβευτεί από την UEFA με μόλις... 10.5 εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα