4,5 χρόνια με αναστολή στον Μάκη Ψωμιάδη!

15:26 5/12/2013 - Πηγή: AEK365

Πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την ποινή για τον Μάκη Ψωμιάδη ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Παρά την πρόταση του εισαγγελέα για ποινή 9 ετών, ο Ψωμιάδης καταδικάστησε σε φυλάκιση 4,5 ετών, ενώ του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 35.000 ευρώ. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη (5 ευρώ την ημέρα), ενώ έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι

την έφεση! Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας πρότεινε να μην έχει η ποινή του Μάκη Ψωμιάδη ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση, διότι υπήρξε φυγόδικος στο παρελθόν, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση

Στον Θωμά Μητρόπουλο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως και έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση.

Σε φυλάκιση δυο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο Διονύσης Κωτούλας ενώ ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον Περικλή Αμανατίδη.

Οι αποφάσεις για Ψωμιάδη, Ριαβόγλου και Μητρόπουλο έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση, που σημαίνει ότι και οι 3 καταδικασθέντες μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση που θα ασκήσουν. Σε περίπτωση που καταδικαστούν και στην έφεση, τότε θα ισχύει η εξαγορά της τελικής ποινής που θα τους επιβληθεί τότε, ανά 5 ευρώ ημερησίως. Αμανατίδης και Κωτούλας μένουν ελεύθεροι ούτως ή άλλως.

Πηγή: contra.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα