Άξιζε κι άλλα γκολ αυτός ο λαός

15:24 29/9/2013 - Πηγή: AEK365

Των ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ

Αν κάποιος δεν είχε το δει το σημερινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και άκουγε ότι η ΑΕΚ κέρδισε μόνο με 2-1 τη Θύελλα Ραφήνας αν ήταν... αντίπαλος μπορεί να έλεγε διάφορα, αν είναι ΑΕΚτζής δεν θα χαμογελούσε. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική για όποιον... τυχερό ήταν σήμερα στο ΟΑΚΑ: Η ΑΕΚ έχασε πέναλτι (στο

4' με τον Ανάκογλου), είχε 10 τελικές προς το τέρμα και άλλες 13 εκτός τέρματος (σύνολο 23), σπατάλησε κλασικές ευκαιρίες, στημένες φάσεις (κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα...) για να φτάσει ακόμα και σε πέντε και έξι γκολ. Η διαφορά από τον αντίπαλο ήταν τεράστια κι όμως το ματς έληξε μόνο με 2-1 χάρη τα γκολ του Ντακόλ στο 30', του κορυφαίου του ματς Πλατέλλα (στο 59') και του Ραμπαβήλα στο 74' στη μοναδική φάση της Θύελλας προσφορά του... Ρόβα. Η ΑΕΚ λοιπόν, θα μπορούσε να είχε κερδίσει και... 5 ή 6-0 σήμερα στο ΟΑΚΑ, αν οι μισές της ευκαιρίες γίνονταν γκολ, αλλά κι αν ο διαιτητής δεν ήθελε να αποδείξει ότι δεν... μασάει από έδρες, μιας και ο ρεφέρι έκοψε κάποιες φάσεις σήμερα που αν μη τι άλλο προκαλούσαν... γέλια. Έτσι χάθηκε η ευκαιρία να κάνει η ΑΕΚ τους 20.000 και πλέον οπαδούς της να φύγουν ακόμη πιο χαρούμενοι από το γήπεδο. Έστω κι έτσι όμως η ομάδα δείχνει καλά σημάδια και με αυτόν τον συγκλονιστικό κόσμο που έδωσε ρεσιτάλ αγάπης και στήριξης (και) σήμερα δείχνει να έχει μέλλον.

Από το ξεκίνημα έχασε τα... άχαστα

Πριν το παιχνίδι ο Δέλλας ζήτησε ένα γρήγορο γκολ από τους παίκτες του, προκειμένου να «λυθούν» και να... απολαύσουν έπειτα το ματς. Το γρήγορο γκολ θα μπορούσε να είχε έρθει αν μόλις στο 4' ο Ανάκογλου, σε πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ, έπειτα από χέρι αμυντικού της Θύελλας, ευστοχούσε. Η Ένωση έχασε για δεύτερο σερί παιχνίδι πέναλτι, αυτή τη φορά με τον Ανάκογλου, ενώ θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα από τα «11» βήματα είχε αστοχήσει ο Ντακόλ. Η ομάδα πάντως δεν έδειχνε να είχε άγχος στο γήπεδο. Ίσα - ίσα, έδειχνε... ορεξάτη, έδειχνε διάθεση να παίξει επιθετικά, σωστά και με τη μπάλα κάτω. Το πρόβλημά της; Όπως και στη Φυλή έτσι και σήμερα στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έχασε πάνω από επτά κλασικές ευκαιρίες για γκολ, ενώ κανένα από 10 κόρνερ που κέρδισε δεν εκμεταλλεύτηκε. Έπρεπε να φτάσουμε στο 30' κι ενώ είχαν χαθεί πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει με κεφαλιά ο Ντακόλ και να γράψει το 1-0 για την ΑΕΚ, σκορ που έκλεισε το ημίχρονο.

Γενικά η ομάδα, όπως προείπαμε, επιχείρησε να παίξει σωστά. Με διάταξη 4-3-3 τον Γεωργέα να ξεκινά στόπερ δίπλα στον Σταθάκη και τον Δέλλα να τον περνά στο 24' ως αμυντικό χαφ, περνώντας τον Ρόβα στα στόπερ, προσπάθησε να αναπτυχθεί κυρίως από τα δεξιά και τον άξονα.

Ως δεξί εξτρέμ ο Πλατέλλας έκανε ό,τι ακριβώς πρέπει να κάνει ένα εξτρέμ στο γήπεδο: Να συγκλίνει προς τον άξονα, να πατάει περιοχή, να σουτάρει, να σπάει κάθετα τη μπάλα σε διαγώνια κίνηση των υπολοίπων. Τα είδαμε όλα αυτά από τον Πλατέλλα. Από τον Ράμα από τα αριστερά δεν τα είδαμε στον ίδιο βαθμό στο πρώτο ημίχρονο. Γενικά η δεξιά πλευρά της ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την αριστερή... Ο δεξιός μπακ Τσουκαλάς ανέβαινε πιο συχνά από τον Τσουμάγκα και γενικά συμμετείχε περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα με τον έναν «κόφτη» ο Ανάκογλου με τον Κορδέρο είχαν πιο ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο. Αμφότεροι πήραν πρωτοβουλίες, με τον Ισπανό να χάνει δύο σούπερ ευκαιρίες. Το πρόβλημα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν το γεγονός ότι έξω από την περιοχή... κούραζε τη μπάλα. Οι παίκτες της κλείνοντας πάνω στο αμυντικό τοίχος που είχαν φτιάξει οι αντίπαλοί τους (επιθετικά η Θύελλα προσπάθησε να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις, με τον Βούρα να μην κινδυνεύει ιδιαίτερα), με τον Ντακόλ να «κλείνεται» και να μη μπορεί να βρεθεί σε απόσταση βολής. Αν το μυαλό και η φαντασία ήταν πιο... απελευθερωμένα από τους παίκτες έξω από τη μεγάλη περιοχή της Θύελλας, τότε θα βλέπαμε και περισσότερες ευκαιρίες και ενδεχόμενος περισσότερα γκολ στο πρώτο μέρος.

Μετά το 2-0... έκατσε

Η ΑΕΚ μπήκε και στην επανάληψη καλά, με το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια να εντοπίζεται όμως ξανά. Η ομάδα έφτανε στο γκολ, αλλά με έναν... μαγικό τρόπο το μυαλό πολλών παικτών «κολλούσε» την καίρια στιγμή και δεν είχαν την ψυχραιμία να τη στείλουν στα δίχτυα. Ο Πλατέλλας, ο κορυφαίος της ΑΕΚ στο ματς, έλυσε για δεύτερη φορά το... γόρδιο δεσμό σκοράροντας από το ύψος της μικρής περιοχής με δυνατό σουτ. Ήταν το 2-0 για την ΑΕΚ η οποία είχε μπροστά της μισή ώρα προκειμένου να φτιάξει κι άλλο τον κόσμο της φτάνοντας το σκορ σε υψηλά επίπεδα. Κι όμως: Ο Κορδέρο από τη μία, ο Ράμα (που ανέβασε απόδοση στην επανάληψη) από την άλλη και ο Πλατέλλας σπατάλησαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για το 3-0. Κι όμως η Θύελλα έπειτα από λάθος πάσα του στόπερ Ρόβα στο κέντρο στο 74' οι φιλοξενούμενοι βρήκαν άδεια την άμυνα της ΑΕΚ και με τον Ραμπαβήλα να πλασάρει εύστοχα στο τετ α τετ που βγήκε έκανε το 2-1. Στη συγκεκριμένη φάση ο Σταθάκης τραυματίστηκε και ο Δέλλας (που νωρίτερα είχε περάσει τον Μπρέσεβιτς στη θέση του Ντακόλ) τον αντικατέστησε με τον Γροντή, περνώντας στα στόπερ τον Γεωργέα (έπαιξε μαζί με τον Ρόβα) και βάζοντας τον Κορδέρο «κόφτη», θέλοντας να δώσει εμπειρία στην άμυνά του στα τελευταία λεπτά του αγώνα για να μην έρθει το... εγκεφαλικό στο ΟΑΚΑ, από πιθανό κι άλλο γκολ της Θύελλας. Ευτυχώς δεν ήρθε το απρόοπτο καθώς αφενός η παρουσία του Γεωργέα πίσω ήταν καθοριστική, αφετέρου οι παίκτες της Θύελλας είχαν παραδώσει δυνάμεις. Και μόνο πάντως που στη μοναδική τους φάση στο ματς κατάφεραν να σκοράρουν είναι αν μη τι άλλο γι' αυτούς σημαντικό. Αντίθετα η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά και μετά το 2-1 δεν έκλεισε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε με καλό τρόπο το παιχνίδι, αν και πάλι θα μπορούσε να είχε πετύχει δύο τουλάχιστον γκολ αν δεν εμφανιζόταν εκ νέου το φαινόμενο στην τελική προσπάθεια να υπάρχει καθυστέρηση και αστοχία. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ομάδα έκλεισε τον αγώνα με 24 τελικές εκ των οποίων οι 10 πήγαν προς το τέρμα και μόλις δύο εξ αυτών έγιναν γκολ...

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Βούρας, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας (85' Πεταυράκης), Γεωργέας, Σταθάκης (76' Γροντής), Ρόβας, Ανάκογλου, Κορδέρο, Ράμα, Πλατέλλας, Ντακόλ (66' Μπρέσεβιτς)

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ: Θύελλα: Κατσιούλης, Οικονόμου, Μπαξεβάνης (66' Προδρόμου), Ντόσκας, Τασιόπουλος, Γεραγωτέλλης (52' Ντούνης), Χαρακτίδης, Ραμπαβήλας, Πασάς (52' Κατσούγκρης), Δημοσπύρος

Εισιτήρια: 13.538
Εισπράξεις: 101.795 ευρώ

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

17.53 Ένα ΟΑΚΑ με 20.000 λαού στο... πόδι να τραγουδάει για την ΑΕΚ! Αξία ανεκτίμητη

17.33 Ο Τραϊανός Δέλλας μαζί με τον συνεργάτη του Βασίλη Μπορμπόκη (που κουτσαίνει ακόμη μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πριν ένα μήνα) βρίσκονται ήδη στον πάγκο της ομάδας, ενώ μόλις τώρα η ομάδα βγαίνει στο γήπεδο για να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο.

16.37 Η ΑΕΚ για δεύτερη σερί αγωνιστική χάνει πέναλτι! Το σημαντικό της ιστορίας είναι πως ο Ντακόλ (που είχε χάσει το πέναλτι με τον Μανδραϊκό) τελευταία στιγμή άφησε τη μπάλα στον Ανάκογλου, ο οποίος εκτέλεσε επίσης άστοχα το πέναλτι!

16.34 Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βλέπει τον αγώνα από το μεγάλο μπουθ του ΟΑΚΑ πάνω από τα επίσημα μαζί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Είναι οι δύο τους στο μπουθ, έχοντας και μια μεγάλη τηλεόραση μπροστά τους

16.30 Η στιγμή είναι ιστορική: Η ΑΕΚ παίζει για πρώτη φορά μπροστά στον λαό της για αγώνα Γ' Εθνικής και 20.000 κόσμου όρθιος να τραγουδάει τον ύμνο!

16.29 Ο Άγης στο κέντρο του γηπέδου και όλο το γήπεδο κάνει χέρια φωνάζοντας για την ΑΕΚ... Με αυτό τον λαό η επιστροφή είναι... δίπλα!

16.25 Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα και πολύς κόσμος ακόμα έρχεται στο ΟΑΚΑ! Περίπου 17.000 βρίσκονται αυτή την ώρα στις εξέδρες!

16.20 Εδώ και μερικά λεπτά περφόμερς έχουν δημιουργήσει ένα ειδικό σκετσάκι για την ΑΕΚ με τη συμμετοχή του κόσμου και τραγούδια για την ΑΕΚ να παίζονται από τα μεγάφωνα

16.15 To τραγούδι ξεκινάει... δυνατά στο ΟΑΚΑ, με όλο το γήπεδο να φωνάζει για την ΑΕΚ...

16.11 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πάρα πολύς κόσμος βρίσκεται στα εκδοτήρια και περιμένει να αγοράσει ένα εισιτήριο!

16.10 Στα επίσημα για να δει την πρώην ομάδα του βρίσκεται ο Δημήτρης Σιαλμάς

16.08 Αυτή την ώρα περίπου 9.000 κόσμου βρίσκονται στο γήπεδο και η προσέλευση συνεχίζεται μαζικά. Έχουν ανοίξει σχεδόν όλες οι κάτω θύρες του ΟΑΚΑ, ακόμα και το απέναντι πέταλο απ' αυτό της ORIGINAL, το οποίο μέχρι πέρυσι στα περισσότερα παιχνίδια, πλην ντέρμπι, ήταν κλειστό.

15.58 Η ΑΕΚ βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο και ο κόσμος της την υποδέχεται με χειροκροτήματα

15.53 Οι οπαδοί της Ραφήνας έχουν αναρτήσει ένα πανό που γράφει με νόημα και αφορά την παρουσία της ομάδας του στο ΟΑΚΑ: "Κι όμως δεν είναι ψέμα..."!

15.49 Ο Κώστας Τσούπρος είναι από χθες "κομμένος" από την αποστολή, είναι όμως νωρίς στο γήπεδο και από τα επίσημα θα δει τις προσπάθειες των συμπαικτών του

15.48 H Θύελλα Ραφήνας κάνει την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο, με τους οπαδούς της χειροκροτούν τους παίκτες

15.42 Ο Ηλίας Βούρας βγαίνει πρώτος απ' όλους για ζέσταμα και ο κόσμος, που αρχίζει να αυξάνεται σημαντικά στο ΟΑΚΑ αρχίζει τα τραγούδια...

15.40 Το πέταλο της ORIGINAL έχει αναρτηθεί ένα πανό από τα παλιά: "Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα...! ORIGINAL 21 1975-1982"

15.37 Τους Τσιρίλο και Πόποβιτς άφησε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή ο Τραϊανός Δέλλας.

15.21 Λιγοστός κόσμος αυτή την ώρα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

15.15 Οι παίκτες της Θύελλας Ραφήνας κάνουν την πρώτη αναγνωριστική βόλτα τους στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, με τους φίλους τους μάλιστα να τους αποθεώνουν κατά την αποχώρησή τους απ' αυτό.

15.12 Περίπου 40 οπαδοί της Θύελλας Ραφήνας βρίσκονται στο πάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ και κάνουν, για την ώρα, αισθητή την παρουσία τους

Keywords
Τυχαία Θέματα