Europa League: Σέντρα στα προημιτελικά

10:37 4/4/2013 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Τσέλσι-Ρουμπίν Καζάν
Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριτζ"

Τρεις μέρες μετά την πρόκριση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, η Τσέλσι υποδέχεται την Ρουμπίν Καζάν με την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ να θέλει να αποδείξει στο γήπεδο τον τίτλο του φαβορί που την συνοδεύει. Η Τσέλσι παραμένει αήττητη μέσα στο "Στάμφορντ Μπριτζ" τους τελευταίους έντεκα αγώνες, μετρώντας 9 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Από την πλευρά τους, οι Ρώσοι

δεν είναι το ίδιο δυνατοί με τα προηγούμενα χρόνια, όμως είναι μία ομάδα που αποτελεί «σκληρό καρύδι» για οποιανδήποτε αντίπαλο. Η Ρουμπίν έχει αποφύγει την ήττα σε πέντε εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη, έχοντας 2 νίκες και 3 ισοπαλίες.
Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Ρομέου, ο Μπα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και τραυματίες παραμένουν ο Κόουλ και ο Κέιχιλ. Η ρωσική ομάδα έχει οχτώ παίκτες στο όριο των καρτών!

Τότεναμ-Βασιλεία
Γήπεδο: "Γουάιτ Χαρτ Λέιν"

Με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά η Τότεναμ υποδέχεται την Βασιλεία με τον Αντρέ Βίλας Μπόας να φιλοδοξεί σε ακόμα μια κατάκτηση Europa League έπειτα από εκείνη ως προπονητής της Πόρτο.
Η Βασιλείας στοχεύει σε ακόμα μία έκπληξη, έχοντας αποκλείσει στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης Ντνίπρο και Ζετίν με εξαιρετικές εμφανίσεις στους επαναληπτικούς αγώνες.
Η Τότεναμ υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες του Γκάρεθ Μπέιλ που εξέτισε την ποινή του με την Ίντερ, ενώ ο Βίλας Μπόας δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Γουίλκερ. Εκτός δράσης για αρκετό καιρό έχουν μείνει ο Καμπούλ και ο Σάντρο. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τους τιμωρημένους Παρκ και τον Ντίας, ενώ αμφίβολος είναι ο Ντέγκεν.

Φενέρμπαχτσε-Λάτσιο (ΑΝΤ1)
Γήπεδο: "Σουκρού Σαράτσογλου"

Η Φενέρμπαχτσε θα βρεθεί για 3η φορά σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από την σεζόν 1963-64 στο Κύπελλο Κυπελλούχων και την σεζόν 2007-2008 στο Τσάμπιονς Λιγκ και στοχεύει να φτάσει ακόμα ψηλότερα. Οι γηπεδούχοι υπολογίζουν ξανά τον Γκιονούλ και τον Μεϊρέλες, ενώ ο Οτσάν είναι αμφίβολος και οι Τοπάλ και Μπελόζογλου δεν μπορούν να αγωνιστούν
Από την άλλη μεριά, η Λάτσιο για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2003-2004 θα βρεθεί σε προημιτελικά διοργάνωσης έχοντας, μέχρι στιγμής, πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία με 8 νίκες και 4 ισοπαλίες ενώ έχει δεχτεί μόλις 7 γκολ. Η ιταλική ομάδα δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ντίας, Κονκό, Μπρόκι και Φλόκαρι ενώ ο Σαχά δεν έχει δηλωθεί στην UEFA.

Μπενφίκα-Νιούκαστλ
Γήπεδο: "Ντα Λουζ"

Η Μπενφίκα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του εφετινού Europa League και υποδεχόμενη απόψε την Νιούκαστλ θέλει να πάρει σαφές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Αγγλία. Ωστόσο το έργο της δεν θα είναι εύκολο καθώς η Νιούκαστλ δεν παραδίδεται εύκολα και θα προσπαθήσει να θωρακίσει την άμυνα της για να έχει ελπίδες για την ρεβάνς.
Αμφίβολος για την Μπενφίκα είναι ο Σάλβιο, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν υπολογίζουν τους Κρουλ, Κολοτσίνι, Μπεν Αρφά, Χαϊνταρά, Σαντόν και Τιοτέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα