Preview: Ρεάλ Μαδρίτης-Μπορούσια Ντόρτμουντ

08:02 30/4/2013 - Πηγή: AEK365

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΓΗΠΕΔΟ: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου"
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Πριν από έξι μέρες ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με τέσσερα γκολ διέλυε την Ρεάλ Μαδρίτη χαρίζοντας στην Μπορούσια Ντόρτμουντ σαφές προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Γουέμπλεϊ με αυτό το 4-1. Πλέον η Ρεάλ καλείται να αποδείξει πως... μπάλα είναι και γυρίζει

και να ανατρέψει της εις βάρος της κατάσταση. Υπενθυμίζεται πως η ισπανική ομάδα το έχει καταφέρει άλλες τρεις φορές στο παρελθόν.
Η Ρεάλ προέρχεται με την τονωτική για την ψυχολογία της εκτός έδρας νίκη επί της Ατλέτικο με 2-1 για την Primera Division, αν και η διαφορά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα είναι στους έντεκα βαθμούς. Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα έχει στη διάθεσή του τον Κριστιάνο Ρονάλντο παρότι έλειψε από το ντέρμπι της Μαδρίτης λόγω ενοχλήσεων, αλλά αναμένεται να λείψουν και πάλι οι Μαρσέλο και Άλβαρο Αρμπελόα αν και ο τελευταίος εξέτισε την τιμωρία του στο πρώτο ματς.
Η Ντόρτμουντ πέρασε με 2-1 από το Ντίσελντορφ απέναντι στη Φορτούνα με τον Γιούργκεν Κλοπ να ξεκουράζει πολλούς παίκτες. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λούκας Πιστσέκ, που είχε αποχωρήσει στη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού λόγω τραυματισμού.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων φέτος, με τη Ντόρτμουντ να κερδίζει τις εντυπώσεις με 2-1 στη Βεστφαλία και 2-2 στο « Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Το 1998 είχαν ξαναβρεθεί αντιμέτωπες στα ημιτελικά, με τη Ρεάλ να επικρατεί 2-0 στη Μαδρίτη και να κρατά το 0-0 στον επαναληπτικό. Τη σεζόν 2002/03 είχαν βρεθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων, με τη Ρεάλ να κερδίζει 2-1 στην Ισπανία και να παίρνει 1-1 εκτός έδρας. Οι Μαδριλένοι έχουν στην έδρα τους 18 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ η Μπορούσια έχει 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Η Ντόρτμουντ σε διπλούς αγώνες στην Ευρώπη απέναντι σε Ισπανούς έχει 4 προκρίσεις και 2 αποκλεισμούς, ενώ η Ρεάλ 11 και 7 αντίστοιχα. Για τους Βεστφαλούς αυτή είναι η τρίτη παρουσία σε ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας μία πρόκριση κι έναν αποκλεισμό, ενώ για τη Ρεάλ αυτή είναι η 24η εμφάνιση στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης με 12 προκρίσεις και 11 αποκλεισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα