To ελληνικό βόλεϊ στην Αφή της Φλόγας

18:05 30/5/2013 - Πηγή: AEK365

Τη δική του ξεχωριστή παρουσία στην Αφής της Φλόγας για το 12ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας που θα γίνει στην Ουτρέχτη το διάστημα 14-19 Ιουλίου, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Καλλιμάρμαρο, το ελληνικό βόλεϊ.

Μοναδική λαμπαδηδρόμος ήταν η αθλήτρια της Εθνικής Κορασίδων, Αλεξάνδρα Ψωμά (αθλήτρια της Θέτιδας Βούλας και βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας Κορασίδων), η οποία παρέλαβε την Φλόγα από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη.

Η Φλόγα άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο, από τις αχτίδες του ηλίου και στη συνέχεια μέσω της Ελληνίδας αθλήτριας (δεξιά στην φωτογραφία) παραδόθηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Ουτρέχτη 2013» Ρίντα Ντεν Μπέστεν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις 20 Ιέρειες στη χορογραφία «Καρυάτιδες» της Αρτέμιδας Ιγνατίου, ενώ την Τελετή παρακολούθησαν μεταξύ άλλων εκ μέρους της ολλανδικής αποστολής, ο γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ολλανδίας Γκέραρντ Ντίλσεν, o πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Γιαν Βέρστεεγκ, και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, o γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, ενώ την ΕΟΠΕ εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Προβολής και μέλος του Δ.Σ., Βαρβάρα Λάγιου.

Τα Oλυμπιακά Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας απευθύνονται σε νέους αθλητές απ' όλη την Ευρώπη ηλικίας 14 έως 18 ετών. Περίπου 2.500 αθλητές συμμετέχουν από εννέα Ολυμπιακά αθλήματα που πέρα από το βόλεϊ, είναι ο κλασικός αθλητισμός, το μπάσκετ, η ποδηλασία, η γυμναστική, το χάντμπολ, το τζούντο, η κολύμβηση και το τένις.

Keywords
Τυχαία Θέματα