Θέλει δουλειά και ενίσχυση

17:15 21/8/2013 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με την Καλαμαριά, μη μπορώντας να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα στα φιλικά της παιχνίδια. Και πώς να το κάνει όμως, όταν έβγαλε το κακό της αγωνιστικό πρόσωπο και τις αδυναμίες της, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Η ουσία από το σημερινό παιχνίδι στο Βελεστίνο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα θέλει ενίσχυση μεταγραφική με παίκτες που να μπορούν να μπουν αμέσως ενδεκάδα - καθώς παίκτες νεαρούς που να μπορούν να βοηθήσουν όταν χρειαστεί έχει, πλην όμως χρειάζονται εξέλιξη και χρόνο. Ένα στόπερ σίγουρα

και έναν παίκτη στα εξτρέμ (από τη στιγμή που ο Δέλλας δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο το 4-2-3-1) έχει ανάγκη άμεσα η ΑΕΚ, που σε συνδυασμό με τη σωστή δουλειά και φυσικά το χρόνο που καλείται να δοθεί στην ομάδα, σαν νέα που είναι, μπορούν να την αναβαθμίσουν. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ περιμένει τον Ρόβα να πάρει μπροστά, καθώς σήμερα δεν έδειξε πολλά πράγματα δίπλα στον Κορδέρο, ενώ δεν μπορεί ο Γεωργέας να παίζει... παντού (ο καλύτερος της ΑΕΚ σήμερα). Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, η ΑΕΚ στο σημερινό φιλικό ήταν μέτρια ως κακή. Έδειξε κουρασμένη, έδειξε στοιχεία αποπροσανατολισμού, έδειξε να έχει πρόβλημα δημιουργίας κυρίως από τα άκρα (θέλει έναν εξτρέμ να σκοράρει και να πατάει περιοχή, αλλά και να βρίσκει τον... ζεστό Μπρέσεβιτς που σκόραρε και σήμερα), ενώ αμυντικά εμφάνισε επίσης πολλά προβλήματα και δεν γλίτωσε και σε αυτό το φιλικό γκολ.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την θεωρητικά πιο δυνατή ενδεκάδα του. Και λέμε «θεωρητικά» γιατί στην πράξη η ΑΕΚ έκανε το χειρότερο πρώτο 45 λεπτο ως τώρα στα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει. Με διάταξη 4-2-3-1, η ομάδα έδειξε εγκλωβισμένη επιθετικά και με τρομερά αμυντικά προβλήματα. Όλα αυτά ήταν λογικό κι επόμενο να φέρει την ΑΕΚ πίσω στο σκορ στην ανάπαυλα με 0-1 (χάρη το γκολ του Βλάχου στο 16') και να καταφέρει το... εντυπωσιακό: ούτε μία καλή φάση σε 45 ολόκληρα λεπτά. Ο Κορδέρο με τον Ρόβα ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Ισπανό να κόβει 2-3 φορές και από εκεί και πέρα τίποτα... Ο Ρόβας με τη σειρά του έκανε πολλά αβίαστα λάθη, για μία ΑΕΚ που δεν είχε ούτε τον Ανάκογλου (έπαιξε επιτελικός) σε καλή μέρα, καθώς έπιασε μία φορά τη μπάλα (σε αυτή πάντως φρόντισε να βγάλει μία κάθετη πάσα στον Πεταυράκη που βγήκε ως αριστερός εξτρέμ, πέρασε τον τερματοφύλακα, αλλά στο γύρισμά του δεν ακολούθησε κανείς). Στο πρώτο μέρος μόνο ο Γεωργέας, ως δεξιός μπακ, κατάφερε να δείξει κάποια καλά στοιχεία. Από εκεί και πέρα τίποτα... Η αριστερή πλευρά της ΑΕΚ (Τσουμάγκας - Πεταυράκης) δεν δημιούργησε, ενώ και ο Μπρέσεβιτς ήταν εγκλωβισμένος. Το χειρότερο για την ΑΕΚ ήταν τα αβιάστα λάθη που έκαναν οι παίκτες της. Σοβαρότατο πρόβλημα υπήρχε στο κέντρο της άμυνας, με τους Ντούμπερετ και τον Σταθάκη δεν έκοψαν ούτε μία φορά τους επιθετικούς της Καλαμαριά. Γενικά ο Απόλλωνας έδειχνε πιο... ομάδα στο γήπεδο. Με διάταξη 4-3-3 πίεζε ψηλά την ΑΕΚ, τη δυσκόλευε να βγάλει τη μπάλα από την άμυνά της και χάρη αυτή την πίεση και αρχικό λάθος του Ντούμπερετ, ο Βλάχος χωρίς ιδιαίτερη πίεση από τον Τσουμάγκα έκανε το 0-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Η ΑΕΚ του β' μέρους

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Δέλλας δεν έκανε αλλαγές. Κράτησε την ίδια ομάδα ως το 55' και κατόπιν άρχισε να αλλάζει σταδιακά τους παίκτες. Σε αυτά τα 10 πρώτα λεπτά η ΑΕΚ μπορεί να πίεζε, μπορεί να κέρδισε δύο κόρνερ, αλλά και πάλι δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις. Έπρεπε να γίνουν τρεις αλλαγές στο 56' (μέσα οι Καζβιρόπουλος, Αργυρίου και Μούργκα, έξω οι Ρόβας, Τσουμάγκας, Δημγκιόκας) για να δούμε κάτι καλό, από τον Καζβιρόπουλο κυρίως.

Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο μικρός πέρασε τρεις παίκτες της Καλαμαριάς, έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπρέσεβιτς ο οποίος ήταν στη σωστή θέση (στο ύψος της μικρής περιοχής) και απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1. Κατόπιν δεν είδαμε πολλά πράγματα. Ο χρόνος «τρωγόταν» με τις πολλές αλλαγές που έκανε κυρίως η ΑΕΚ, ανά 3-4 λεπτά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί ο όποιος ρυθμός είχε βρεθεί και να δούμε λιγοστές φάσεις ως το τέλος. Δηλαδή ένα σουτ του, μέτριου. Μούργκα και μία κεφαλιά του Τσούπρου.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Ρόβας (Καζβιρόπουλος), Σταθάκης (76' Τζανετόπουλος), Κορδέρο, Μπρέσεβιτς (73' Τσεβάς), Ακάκογλου (78' Τζάθας), Πεταυράκης (76' Τσουκαλάς), Δημγκιόκας (Μούργκα), Γεωργέας (71' Κατσικάς), Τσουμάγκας (Αργυρίου), Ντούμπερετ (64' Τσούπρος)

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Καρατζιοβαλής, Πιτσόκος, Λιόνης, Κισκαμπάνης, Μανουσαρίδης, Δέντσιος, Βέργος, Παρμαξίδης, Ναλμπάντης, Βλάχος, Αθανασιάδης

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

17.58 Ο Γεωργέας, ως πρώτος αρχηγός φορά και σήμερα το περιβραχιόνιο, τη στιγμή που οι δύο ομάδες κάνουν τώρα την επίσημη εμφάνισή τους στο γήπεδο

17.55 Το τραγούδι στο Βελεστίνο έχει ξεκινήσει εδώ και ώρα από τους οπαδούς της ΑΕΚ...

17.34 Ενοχλήσεις στο δικέφαλο ένιωσε πάλι ο Ράμα και τελικά αποφασίστηκε να μείνει εκτός ενδεκάδας

17.33 Η προσέλευση του κόσμου της ΑΕΚ συνεχίζεται μαζικά στο γήπεδο.

17.21 Καραγκιολίδης και Βούρας κάνουν την εμφάνισή τους για ζέσταμα. Το ματς ξεκινάει ο Καραγκιολίδης

17.18 Η Καλαμαριά βγαίνει για προθέσμανση...

16.59 Η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε στο γήπεδο του Βελεστίνου λίγα λεπτά πριν από τις 17.00.

* Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Ρόβας, Σταθάκης, Κορδέρο, Μπρέσεβιτς, Ακάκογλου, Πεταυράκης, Δημγκιόκας, Γεωργέας, Τσουμάγκας, Ντούμπερετ.

* Η ενδεκάδα της Καλαμαριάς: Καρατζιοβαλής, Πιτσόκος, Λιόνης, Κισκαμπάνης, Μανουσαρίδης, Δέντσιος, Βέργος, Παρμαξίδης, Ναλμπάντης, Βλάχος, Αθανασιάδης.

* Οι παίκτες της Καλαμαριάς ήταν οι πρώτοι που βγήκαν για προθέρμανση, στις 17.18. Δύο λεπτά αργότερα τους ακολούθησαν οι δύο τερματοφύλακες της ΑΕΚ, Καραγκιολίδης και Βούρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα