Αφιέρωμα του National Geographic στην Ικαρία

12:40 2/11/2011 - Πηγή: AEK365

Το ενδιαφέρον του National Geographic τράβηξε η Ικαρία εξαιτίας του γεγονότος ότι οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού συνήθως ζουν έως τα 90 τους χρόνια, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από την Αμερική.

Ειδικοί στάλθηκαν από το περιοδικό στη νησί, για να δουν από κοντά τους Ικαριώτες και να «κλέψουν» το μυστικό τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι περιπτώσεις καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη είναι πολύ χαμηλότερες, ενώ η γεροντική άνοια

είναι σπάνια. Μάλιστα το γεγονός ότι το νησί έχει ανώμαλη τοπογραφία κάνει απαραίτητη τη σωματική άσκηση, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να καίνε θερμίδες και να γυμνάζονται όταν μετακινούνται μέσα στο νησί.

Βασικό στοιχείο της διατροφής των Ικαριωτών είναι το πράσινο τσάι και τα βότανα, ενώ κάποια είδη τσαγιού που καταναλώνονται από τους κατοίκους λειτουργούν ως ήπια διουρητικά, που χαμηλώνουν την πίεση του αίματος.

Βασικό ρόλο παίζει και η μεσογειακή διατροφή που ακολουθούν με πολλά φρούτα, λαχανικά, φασόλια, ψάρι και ελαιόλαδο, αλλά και οι χαλαροί ρυθμοί ζωής στην Ικαρία. Οι Ικαριώτες συνήθως δε φορούν ρολόγια και δε βιάζονται για τη δουλειά, ενώ πολύ σημαντική είναι και η παράδοση του μεσημεριανού ύπνου, που όπως όλα δείχνουν βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και φέρνει την ευτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα