Τα 21 εκατ. ευρώ και ο τριετής αποκλεισμός

08:56 8/2/2012 - Πηγή: AEK365

Το aek365 άνοιγε χθες τον «φάκελο» ΟΥΕΦΑ και τους σοβαρότατους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ, ενόψει της απολογίας της, στις 16 του μήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου. Μάλιστα, κάναμε ειδική αναφορά στο θέμα των χρημάτων των μετόχων και της πρότασης του Ντέμη Νικολαΐδη, όπου τονίζαμε ότι δεν φτάνει μόνο να... μπουν, αλλά θα πρέπει να διαχειριστούν με τέτοιον (ιδανικό)

τρόπο, καθώς τα χρέη είναι πολύ περισσότερα και το ποσό που θα μπει (αν μπει) στα ταμεία της ΠΑΕ, είναι μικρό μπροστά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό μάλιστα το ποσό δεν είναι ούτε 7, ούτε 9, ούτε 15 εκατομμύρια ευρώ, για τα οποία έχει κληθεί η ΑΕΚ από την Πειθαρχική της ΟΥΕΦΑ, αλλά ανέρχονται στα 21 εκατ. ευρώ από τον περασμένο Δεκέμβρη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σημερινό δημοσίευμα του «Goal». Ένα ακόμα παράδειγμα των καταστροφικών χειρισμών της διοίκησης Αδαμίδη, κατά την περασμένη περίοδο, που... κώφευε στις δύο προειδοποιήσεις της ΟΥΕΦΑ, από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Τα μαντάτα όμως γίνονται χειρότερα στο άκουσμα της τιμωρίας με την οποία κινδυνεύει η Ένωση. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, καθώς ο εισαγγελέας του αρμόδιου οργάνου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας εισηγείται τον τριετή αποκλεισμό της ΑΕΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μια απόφαση που αναμένεται να γίνει γνωστή στις 23 του μήνα. Για αυτό και στην ΑΕΚ προετοιμάζονται να πάνε στην ΟΥΕΦΑ με ένα συγκεκριμένο πλάνο, ακόμα και αν δεν φτάσουν τα χρήματα των μετόχων (ή δεν μπουν καθόλου), προκειμένου στην καλύτερη των περιπτώσεων η ποινή αυτή να πέσει στο ένα έτος και σε ένα χρηματικό πρόστιμο. Μάλιστα, το «Goal» επικαλείται πηγή της ΟΥΕΦΑ, η οποία τόνιζε πως θα ήταν καλύτερο για την ΠΑΕ να προτείνει η ίδιο τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της, ώστε να περιορίσει την εγχώρια ζημία της και να κερδίσει χρόνο για να βρει λύση στα οικονομικά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα