Αυτοκριτική, η μεγάλη ΑΕΚ και οι «άλλοι»

00:52 12/3/2012 - Πηγή: AEK365

Αν ξυπνήσεις μονομιάς...

Του Ηλία Τομαρά, αρχισυντάκτη του aek365

Σε πείσμα όλων όσων συνεχίζουν να κρατούν την ΑΕΚ στη μιζέρια και όσων ονειρεύονται την σμίκρυνση της, η ομάδα σήκωσε το ανάστημα της. Υπενθύμισε στους «άλλους» πόσο μεγάλος είναι αυτός ο σύλλογος και πόσο βαριά αυτή η φανέλα. Τώρα ας ψάξουν για δικαιολογίες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας για να καλύψουν όλα όσα έγραφαν ή έλεγαν πριν από το ματς.

Η ΑΕΚ

πήρε άνετα ένα μεγάλο ντέρμπι παίζοντας, για ένα ακόμα παιχνίδι, σωστό ποδόσφαιρο και καταθέτοντας στο χορτάρι την ψυχή της. Ξέρω πως για τους «άλλους» κάποια πράγματα μοιάζουν εξωπραγματικά όμως την ΑΕΚ (αφού δεν είναι σε θέση να το διεκδικήσει) δεν την ενδιαφέρει ούτε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα ούτε ποιος θα το χάσει. Θέλει και πρέπει να παίζει σε κάθε ματς για τη νίκη ακόμα και αν οι μεγάλοι της στόχοι έχουν χαθεί. Είναι πολύ μεγάλο μέγεθος για να χαρίσει ή να της χαριστεί το οτιδήποτε. Δεν περιμένω από τους «άλλους» να το καταλάβουν αυτό αλλά όλοι οι Ενωσίτες δεν πρέπει, ακόμα και σε αυτή την περίοδο, να ξεχνούν τι αντιπροσωπεύει η ΑΕΚ και τι οι "άλλοι".

Το θέμα όμως πλέον ότι μια νίκη σε ένα ντέρμπι είναι πράγματι μια εφήμερη χαρά και η ομάδα χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο για να επιζήσει και να μας χαρίσει πολλές τέτοιες νύχτες. Ελπίζω αυτός ο κόσμος, αυτή η εμφάνιση, αυτή η νίκη να συγκίνησε αυτούς που πρέπει και να τελειώσει η «κολοκυθιά» γιατί ο χρόνος ήδη τελείωσε.

ΥΓ: Αυτός ο Βάργκας πόσο παιχταρά είναι;

Τόσο άνετα όπως παλιά...

Του Θοδωρή Καρβουνιάρη ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Ας κάνουμε τώρα την αυτοκριτική μας

Του Αλέξανδρου Λυμπέρη, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Οι περισσότεροι θα ξεκινούσαν την ανάλυση του αγώνα από την αρχή του. Εγώ θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη από το τέλος του, για να καταλήξουμε όλοι -δεδομένα- σε ένα συμπέρασμα. Πόσο έχει αδικήσει η ίδια η ομάδα (διοίκηση, παίκτες, προπονητής, κόσμος) τον εαυτό της και βρίσκεται τώρα σε αυτή τη βαθμολογική θέση. Πόσοι από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σήμερα στον Παναθηναϊκό, θα είχαν θέση βασικού στην ΑΕΚ; Ενδεχομένως αυτό να ακούγεται κάπως προκλητικό, ειδικά όταν τη φετινή σεζόν ο πήχης έχει πέσει τόσο χαμηλά. Όμως αν για λίγο δούμε ρεαλιστικά τα πράγματα, είμαι σίγουρος πως εκτός των Μπουμσόνγκ, Κατσουράνη, Ζεκά, άντε και του Νίνη που μπήκε ως αλλαγή, κανείς άλλος δεν θα χτυπούσε ενδεκάδα στην ομάδα που παρουσιάστηκε σήμερα στο γήπεδο. Πριν... κράξει οποιοσδήποτε, ας σκεφτεί πόσα ψωμιά πρέπει να φάει ο Μαρίνος για να φτάσει έστω την μισή αξία του Γεωργέα. Πόσο... ταλέντο έμεινε αυτός ο Μπιάρσμιρ, που δεν είναι ούτε μία τρίχα από τα (...) του σοβαρού Μανωλά. Ποιος Τοτσέ και Χριστοδουλόπουλος, μπροστά σε έναν ντεφορμέ Λεονάρντο και έναν αγέραστο Λυμπερόπουλο, που παρεμπιπτόντως η αναγνώρισή του συνεχίζεται και θα συνεχίζεται εντός και εκτός γηπέδων. Ακόμα και ο Καρνέζης, η νέα κλήση του Σάντος, θέλει πολύ ακόμα για να φτάσει τον αναπληρωματικό γκολκίπερ

Keywords
Τυχαία Θέματα