«Αγκάθι» η ΕΕΑ

08:51 12/1/2012 - Πηγή: AEK365

Σήμερα Πέμπτη θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και χθες ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, είχε συνάντηση διάρκειας τριών ωρών με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, μια συνάντηση που κρατήθηκε μυστική. Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα σημεία εκείνα στα οποία Πολιτεία και ΕΠΟ διαφωνούν με το κύριο σημείο διαφωνίας να είναι

οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ, όπως τόνισε ο Πιλάβιος στον Μπιτσαξή, θέλει η ΕΕΑ να μην ανακατεύεται σε θέματα που αφορούν οφειλές ομάδων προς παίκτες ή προπονητές, αλλά να ασχολείται μόνο με θέματα που αφορούν την εφορία ενώ ζήτησε η Επιτροπή διαλύει μια ΠΑΕ αν δεν πληροί τις προϋποθέσεις και όχι να χορηγεί πιστοποιητικά. Από την πλευρά του ο Μπιτσαξής ξεκαθάρισε στον πρόεδρο της ΕΠΟ πως η Πολιτεία επιθυμεί η ΕΕΑ να διατηρήσει τις αρμοδιότητες που έχει με τις αποφάσεις της να είναι δεσμευτικές για τα όργανα του ποδοσφαίρου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξουν και νέες συζητήσεις μέχρι την ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου και υπάρχει αισιοδοξία πως Πολιτεία και ΕΠΟ θα τα βρουν στο θέμα των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα