Αγώνας δρόμου για να αποφευχθεί η χρεοκοπία

10:42 10/2/2012 - Πηγή: AEK365

Σε αγώνα ταχύτητας θα πρέπει να επιδοθεί η Ελλάδα, αλλά και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις επόμενες 13 μέρες προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία.

Η 23η Φεβρουαρίου 2012 είναι η τελευταία προθεσμία για το PSI.

Εάν μέχρι τότε δεν γίνει η πρόταση προς τους ιδιώτες ομολογιούχους για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων η χώρα μας θα αναγκασθεί να πληρώσει το ομόλογο των 14,4 δισ. ευρώ που λήγει στις 20 Μαρτίου ή διαφορετικά θα χρεοκοπήσει.

Στο χθεσινό Eurogroup επισημάνθηκε πως τα εθνικά κοινοβούλια και οι κυβερνήσεις των κρατών της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να ψηφίσουν ή να εγκρίνουν το σχέδιο ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβερνήσεως και των ιδιωτών πιστωτών, αλλά και το νέο πρόγραμμα διασώσεως της Ελλάδος το αργότερο στις 23 Φεβρουαρίου, που είναι η καταληκτική προθεσμία για την ανακοίνωση της δημόσιας πρότασης προς τους ιδιώτες πιστωτές για το PSI.

Στο πλαίσιο αυτό η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συγκαλεί σήμερα τα μέλη του Κοινοβουλίου της χώρας της προκειμένου να συζητήσουν για την Ελλάδα, καθώς από αύριο και για δύο εβδομάδες η γερμανική Βουλή θα είναι κλειστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα