«Αισιοδοξία ίσον... απερισκεψία»

20:15 28/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η Εθνική ανδρών ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της στη Σουηδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και από το βράδυ της Δευτέρας, βρίσκεται ξανά στη «βάση» της, όπου συνεχίζεται η προετοιμασία για τα μπαράζ με το Βέλγιο απ' όπου θα προκύψει το «εισιτήριο» για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013.

Ο Σωτήρης Δρίκος που μαζί με τον Αλέκο Λεώνη, προετοιμάζουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για τις δύο αυτές «μάχες», έκανε έναν μίνι απολογισμό στο volleyball.gr για τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας, τα αποτελέσματα και στάθηκε στο κλίμα που επικρατεί στην

ομάδα, εν όψει της πρώτης αναμέτρησης το προσεχές Σάββατο στην Ορεστιάδα (20:00, ΕΤ1).

«Εάν πρέπει να ξεκινήσω από κάπου, αυτό είναι η τιμητική παρουσία των αθλητών μέσα στην ομάδα όλο αυτό το διάστημα. Μετά από μία έντονη αγωνιστική περίοδο για όλους, μία περίοδο όπου οι παροχές και οι διευκολύνσεις έχουν σχεδόν εκλείψει από τον ελληνικό αθλητισμό, τα παιδιά είναι εδώ για να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Παρά τις δυσκολίες των καιρών που είναι γνωστές σε όλους, στο διάστημα που γίνεται η προετοιμασία δεν έχουμε στερηθεί τίποτα και εκτός από την Ομοσπονδία, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους της Ορεστιάδας, είτε αυτοί λέγονται παράγοντες, είτε απλοί φίλαθλοι. Η συμπαράστασή τους είναι συγκινητική».

Τι κρατάμε από τη συμμετοχή στα προκριματικά του Παγκοσμίου;
«Στο Παγκόσμιο αντιμετωπίσαμε δύο αξιοπρεπείς ομάδες, τη Νορβηγία και τη Σουηδία. Η πρώτη λόγω της μικρής συμμετοχής της σε μεγάλες διοργανώσεις, μπορώ να πω ότι μας αιφνιδίασε, ούσα καλύτερη σε σχέση με τα λίγα βίντεο που είχαμε στη διάθεση μας. Ωστόσο, καταφέραμε και ξεπεράσαμε τη δυσκολία μέσα από τον αγώνα, ενώ με τη Σουηδία, είχαμε έναν τελικό, όπου δείξαμε την εμπειρία μας και την ανωτερότητά μας».

Η λέξη «αισιοδοξία» υπάρχει εν όψει Βελγίου;
«Το να είμαστε αισιόδοξοι θα ήταν απερισκεψία. Το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι πώς μπορούμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες μας, να εντοπίσουμε τις αδυναμίες του Βελγίου και να τις εκμεταλλευτούμε. Σε αυτό το επίπεδο του βόλεϊ που είμαστε και οι δύο ομάδες, δεν χωράει αισιοδοξία. Μόνο συνεχής προβληματισμός και πίστη στις δυνατότητές μας».

Η σειρά των αγώνων θα παίξει ρόλο;
«Προφανώς και το πρώτο ματς είναι σημαντικό γιατί εκεί θα γίνει το πρώτο βήμα, όμως, οποιοδήποτε αποτέλεσμα και αν έρθει, το σίγουρο είναι ότι μπορεί να ανατρέπει στη ρεβάνς. Εμείς τα δύο αυτά παιχνίδι τα εξετάζουμε ένα-ένα. Το Σάββατο θα παίξουμε το πρώτο ημίχρονο, ό,τι και αν γίνει τελειώνει στην Ορεστιάδα. Στη συνέχεια θα πάμε στο Βέλγιο για το β' ημίχρονο και αν χρειαστεί το χρυσό σετ, θα είμαστε έτοιμοι ακόμα και γι' αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα