Ακόμη ψάχνουν…

19:25 14/7/2013 - Πηγή: AEK365

Από την αρχή της περασμένης περιόδου και πριν φτάσει η ΑΕΚ να... βουτήξει στο γκρεμό, είχε φανεί πως τα πράγματα θα κυλήσουν πολύ δύσκολα. Η έλλειψη χρημάτων, ο περιορισμός των μεταγραφών και φυσικά ο κάκιστος αγωνιστικός σχεδιασμός, από τους ανθρώπους που είχαν τα ηνία στο ποδοσφαιρικό τμήμα, πέρσι το καλοκαίρι, είχαν προδιαγράψει τους κινδύνους που εγκυμονούσαν. Ο φετινός σχεδιασμός, με όλες

τις ιδιαιτερότητες που έχει, γίνεται σαφέστατα σε πιο... επαγγελματικά επίπεδα και σε έναν βασικό άξονα. Η ΑΕΚ θα κρατήσει όποιον πραγματικά θέλει και δεν θα μπει σε διαδικασία... πλειστηριασμού με τους μάνατζερ.

Από την ημέρα που ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρέδωσε τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος στους Μπάγεβιτς, Δέλλα και Λυμπερόπουλο, έγινε αξιολόγηση του περσινού ρόστερ και όλοι κατέληξαν ποιοι ποδοσφαιριστές, αλλά και με ποιες (οικονομικές) προϋποθέσεις, μπορούν να παραμείνουν στην ομάδα που θα «χτιζόταν» για να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκ. Κορδέρο, Ανάκογλου, Τσουμάγκας, Παυλής, Γροντής, Τσουκαλάς, Καλογέρης και Τσούπρος, συμφώνησαν και συνεχίζουν.

Τους άφησε να... ψάχνονται

Την περσινή σεζόν ομολογουμένως πολλοί ποδοσφαιριστές πήραν την μεγάλη ευκαιρία να φορέσουν τη φανέλα με τον δικέφαλο. Μία ευκαιρία που οι περισσότεροι δεν θα μπορούσαν να πάρουν, σε μία κανονική ΑΕΚ. Αυτό κάποιους τους έκανε να πιστέψουν ότι ανέβηκαν ποδοσφαιρικό... επίπεδο και τα μυαλά τους (με τη... βοήθεια και τον εκπροσώπων τους), πήραν αέρα. Αποτέλεσμα να υπερεκτιμήσουν τις δυνατότητές τους, να πιστέψουν πως μπορούν να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά τελικά να έχουμε φτάσει στα μέσα Ιουλίου, όπου οι περισσότερες ομάδες έχουν «κλείσει» σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ τους και αυτοί ακόμα να αναζητάνε σύλλογο για να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Αυτή τη στιγμή, μόλις έντεκα παίκτες έχουν βρει ομάδα, ενώ οι υπόλοιποι 15, από το περσινό ρόστερ, ακόμα αγωνιούν για το μέλλον τους. Ποδοσφαιριστές όπως ο Γκερέιρο, ο Αραμπατζής ή ακόμα και ο Μπουγαΐδης βρίσκονται στο... ψάξιμο. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Μοσχονά, Νικολόπουλο, Φέτση, Αγκιρίμπα, Κουρέλλα, Τσίτα, Σταματή, Καραλή και Φουρτάδο, που ακόμα και σήμερα δεν έχουν βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Από ακαδημίες, μέχρι και Γ' κατηγορία!

Τη «φτώχια» στην περυσινή ΑΕΚ δείχνουν και οι ομάδες στις οποίες κατέληξαν ορισμένοι παίκτες από αυτούς που δεν βρίσκονταν στα πλάνα του Τραϊανού Δέλλα. Στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας συνεχίζει ο Γιάγκο (Οβιέδο), στην τρίτη της Γαλλίας ο Ρίκκα (Ρεντ Σταρ), στην τρίτη της Γερμανίας ο Παπαδημητρίου (Ρεντ Μπουλ Λειψίας) με τον Αναστασόπουλος (Ρέγκενσμπουργκ) και στη Β' Ιταλίας ο Κατίδης (Νοβάρα).

Επίσης στην League One της Αγγλίας (τρίτη κατηγορία) θα συνεχίσει ο Κωνσταντόπουλος (Μπράντφορντ), ο Κατσικοκέρης είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στον Εργοτέλη, ο Αντώνης Πετρόπουλος στον νεοφώτιστο Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ ο Κωνσταντίνος Βλάχος θα αγωνίζεται στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Όσο για τους υπόλοιπους, πρόκειται για τους Βαλεντίνο Βλάχο (Μπριζ), Ταξιάρχη Φούντα (Σάλτσμπουργκ), Γιώργο Κουτρουμπή (ΠΑΟ) και Χρήστο Αρκούδα (Ατρόμητος).

Keywords
Τυχαία Θέματα