Ακούει «Ελλάδα» και τρέχει ο Άντερσεν

12:53 21/2/2012 - Πηγή: AEK365

Τις τραυματικές εμπειρίες του στο ελληνικό πρωτάθλημα μοιράστηκε ο Γιορν Άντερσεν με τον Νορβηγό προπονητή να φεύγει από την Ξάνθη πριν αρχίσει η σεζόν και να αντέχει μόλις 24 μέρες στον πάγκο της Λάρισας. Ο νυν προπονητής της Καρλσρούης μίλησε για τις απειλές οπαδών προς ποδοσφαιριστές αλλά και για τα χρήματα που του χρωστάνε και που, όπως υποστηρίζει, δεν ελπίζει πως θα τα πάρει ποτέ.

Σε δηλώσεις του στον Τύπο της Νορβηγίας, ο Άντερσεν τόνισε: "Οι απειλές ήταν στην ημερήσια διάταξη

για τους Έλληνες παίκτες, που είχαν συνηθίσει στις επιθέσεις από οπαδούς. Ήταν τρομακτικό για εμένα, όπως και για τους άλλους ξένους της ομάδας. Ήταν φοβισμένοι και ένιωθαν πως η κατάσταση αυτή ήταν απαράδεκτη. Μέσα σε 24 μέρες που ήμουν στην Λάρισα, έζησα δυο τέτοια περιστατικά. Το πρώτο ήταν όταν επιστρέφοντας από ένα ματς στην Αθήνα, 300 οπαδοί της ομάδας συγκεντρώθηκαν έξω από το πούλμαν και μας περίμεναν. Πετούσαν πέτρες στα παράθυρα και ήθελαν να βάλουν φωτιά στο πούλμαν. Κανείς παίκτης δεν τολμούσε να βγει έξω. Ειδικά οι ξένοι παίκτες τα... είχαν κάνει πάνω τους. Σε μία άλλη περίπτωση, είχαμε χάσει εκτός έδρας και γυρίσαμε στην Λάρισα συνοδεία αστυνομίας. Όταν φτάσαμε, μας είπαν να μην πάμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα μας, γιατί μας περίμεναν οι οπαδοί με άγριες διαθέσεις και έτοιμοι να μας επιτεθούν. Περιμέναμε στο πάρκινγκ 3-4 ώρες μέσα στην νύχτα να αποχωρήσουν οι οπαδοί".
Κάποια στιγμή ο δημοσιογράφος ενημέρωσε τον Άντερσεν πως το 67% των παικτών δήλωσε πως δεν πληρώνεται στην Ελλάδα με τον Νορβηγό τεχνικό να απαντά: "Μόνο 67%; Πιστεύω πως το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλότερο στην πραγματικότητα. Πολύς κόσμος ελκύεται από μια ομάδα που δίνει πολλά λεφτά. Όμως τα χρήματα αυτά δεν έρχονται ποτέ. Λίγες ομάδες είναι αυτές που πληρώνουν πραγματικά, όπως ο Ολυμπιακός. Οι περισσότεροι παίρνουν λίγα χρήματα και η κατάσταση είναι άσχημη. Τα μεγάλα συμβόλαια δεν σημαίνουν τίποτα, γιατί τα χρήματα δεν έρχονται ποτέ. Εγώ πήρα χρήματα όσο ήμουν στην Λάρισα, αλλά όχι μετά την λύση του συμβολαίου μου. Κυνηγάω το θέμα, αλλά δεν πιστεύω πως έχω ελπίδες να δω λεφτά ποτέ".

Keywords
Τυχαία Θέματα