«Ακύρωση του μνημονίου σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη»

20:43 13/6/2012 - Πηγή: AEK365

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ λέγοντας ότι ακύρωση του μνημονίου σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη!

Ο Ολάντ μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega «ως φίλος της Ελλάδας», όπως είπε, και τόνισε:

«Η πλήρης ακύρωση θα θεωρηθεί από πολλές χώρες της Ευρώπης ως ρήξη και θα οδηγήσει σε έξοδο από της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

«Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να δώσει μαθήματα σε κανένα και ειδικά στους Έλληνες.

«Θέλω να σεβαστείτε τις δεσμεύσεις σας για να αλλάξουμε το πρόγραμμα», ανέφερε προειδοποιώντας ότι με την παραμικρή αφορμή που θα δώσει η Ελλάδα ορισμένοι θα επιχειρήσουν να σπρώξουν την χώρα εκτός της ευρωζώνης.

Επιπλέον δεσμεύτηκε ότι αν η Ελλάδα επιλέξει να παραμείνει στην ευρωζώνη η Γαλλία θα την στηρίξει.

«Σέβομαι τον ελληνικό λαό. Θα αποφασίσει αυτό που θέλει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Κι εγώ είμαι Πρόεδρος μιας Δημοκρατίας που έχει βουλευτικές εκλογές την ίδια μέρα. Επομένως, θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να ασκήσουν πλήρως το κυριαρχικό τους δικαίωμα. Πρέπει, όμως, να τους προειδοποιήσω διότι είναι καθήκον μου, διότι είμαι φίλος της Ελλάδας: Εάν έχει δοθεί η εντύπωση ότι οι Έλληνες θέλουν να απομακρυνθούν από τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις και να εγκαταλείψουν κάθε προοπτική ανάκαμψης τότε, θα υπάρξουν χώρες εντός της Ευρωζώνης που θα προτιμήσουν να τερματίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Προτιμώ λοιπόν να το πω διότι αυτή είναι η γλώσσα της αλήθειας. Εγώ δεν στηρίζω αυτήν την τοποθέτηση. Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά, οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό προϋποθέτει μια σχέση εμπιστοσύνης» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα