Άλωσε και την Πόλη ΑΕΚΑΡΑ!

00:01 20/1/2012 - Πηγή: AEK365

Ο στόχος της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ ήταν να κάνουν δώρο στους εαυτούς τους, αλλά και στους οπαδούς τους δώρο την πρόκριση στους «8» του CEV CUP που θα οδηγούσε την Ένωση στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι κι έγινε με τα κορίτσια να μην αφήνουν το παραμικρό περιθώριο στην Ξαμάξ και στην Ελβετία και να επικρατούν με 3-2 σετ για τον επαναληπτικό της φάσης των «16» της διοργάνωσης .

Έτσι η ΑΕΚ μετά το 3-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι έτοιμη για ταξίδι της επιστροφής στις ρίζες της και το παιχνίδι με την Γαλατασαράι στις 31 Ιανουαρίου ή 1 Φεβρουαρίου.
Το ματς
Το πρώτο σετ δεν χρήζει σχολιασμού, αφού τα κορίτσια μπήκαν φορτσάτα και κατάφεραν να κάνουν εύκολο το έργο τους. Με εξαιρετικές τοποθετήσεις σε επίθεση και άμυνα έφτασαν εύκολα σε μια διαφορά της τάξεως των 8 πόντων, φτάνοντας παράλληλα και στην κατάκτηση του πρώτου σετ.
Η συνέχεια δεν ήταν ίδια για την Ένωση , αφού η Ξαμάξ προσπάθησε να μπει στο αγωνιστικό χώρο για να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Η ομάδα της Ελβετίας μάλιστα κατάφερε να μπλοκάρει την ΑΕΚ, βελτιώνοντας το σερβίς της. Το σετ ήταν μέχρι το τέλος ντέρμπι με τα κορίτσια να μην πέφτουν αμαχητί και να παλεύουν πριν γίνει το 1-1.
Το τρίτο σετ είχε μια ομάδα πρωταγωνίστρια και αυτή δεν ήταν άλλη από την ΑΕΚ που έδειξε την απαραίτητη αντίδραση. Τα κορίτσια του Απόστολου Οικονόμου έδειξαν αρκετά καλή εικόνα και με αρκετή συγκέντρωση έφεραν το ματς στα μέτρα τους. Έτσι δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια και με χαρακτηριστική ευκολία έκαναν το 2-1 στα σετ.
Στην συνέχεια η Ξαμάξ κατάφερε να εκμεταλλευτεί ορισμένα λάθη και με κάποιες λάθος ενέργειες της ΑΕΚ και έφτασε στην ισοφάριση, στέλνοντας το ματς στο ται μπρέικ. Εκεί η ομάδα του Οικονόμου ήθελε μόνο τη νίκη για να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης, αλλιώς το παιχνίδι θα πήγαινε στο χρυσό σετ των 15 πόντων. Τα κορίτσια στάθηκαν στο ύψος τους και με καλή άμυνα και επίθεση δεν άφησα την ευκαιρία να πάει χαμένη και έφτασαν σε μια σημαντική νίκη.
Πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη με την Γαλατασαράι που θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου η 1 Φεβρουαρίου εκτός.

Τα σετ: 16-25, 26-24, 17-25, 25-22,8-15
ΞΑΜΑΞ: Προτασένια, Κούε, Ριφ, Στάλζερ, Μπάετιγκ, Μποκέτσου, Σεμπάχ, Πακιέρ, Στόκερ, Χέρμαν , Γκοιρολάμι, Σάταριτς
ΑΕΚ: Παπαφωτίου,Παπαγεωργίου, Σάκκουλα, Τζανακάκη, Κίτσου, Μπορόβιντσεκ, Κις, Ντόγκανιτς, Γκιουζέλη, Κουνάδη, Γκούζου, Ψυλλάκη Ι.

Keywords
Τυχαία Θέματα