Αμερικανός άνοιξε πυρ σε ισραηλινό ξενοδοχείο

15:43 5/10/2012 - Πηγή: AEK365

Αμερικανός τουρίστας άνοιξε πυρ σε ξενοδοχείο στο ισραηλινό τουριστικό θέρετρο Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Νεκρός από αστυνομικά πυρά έπεσε λίγο αργότερα και ο δράσης.

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει άγνωστο, αλλά πιθανολογείται πως ξεκίνησε λόγω προσωπικών διαφορών του δράστη με υπάλληλο.

Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι ο ένοπλος άρπαξε το όπλο από φρουρό ασφαλείας, πυροβόλησε έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου.

Η αστυνομία περικύκλωσε το ξενοδοχείο και επιστράτευσε «μεγάλο αριθμό

δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης», σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Μίκι Ρόζενφλεντ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο ξενοδοχείο και ο δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία, έβαλε εναντίον τους από την κουζίνα του ξενοδοχείου. Τότε, ανέφερε ο εκπρόσωπος, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη.

Η εκπρόσωπος του δήμου Εϊλάτ Ντάνα Ζινάτι υποστήριξε ότι ο δράστης ήταν νεαρός Αμερικανός Εβραίος που είχε έρθει στο Ισραήλ με πρόγραμμα ανταλλαγής. Τα ισραηλινά ΜΜΕ υποστήριξαν πως ο νεαρός είχε δουλέψει στο ξενοδοχείο και είχε έντονη διαφωνία με τον υπάλληλο τον οποίο πυροβόλησε -αναφορές όμως που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν επισήμως.

Keywords
Τυχαία Θέματα