Αμβρόσιος: Ήρωας ο Ντερτιλής σαν τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη

14:02 31/1/2013 - Πηγή: AEK365

Με πυροβολισμούς, συνθήματα και χειροκροτήματα αποχαιρέτησαν τον τελευταίο φυλακισμένο χουντικό Νικόλαο Ντερτιλή, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα στην τελευταία του κατοικία από το Α' Νεκροταφείο.

Την ώρα της ταφής του ακούστηκαν δέκα με δεκαπέντε πυροβολισμοί από αδιευκρίνιστο σημείο και συνθήματα όπως «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», «αλήτες, ρουφιάνοι πολιτικοί» και «ζήτω ο Ντερτιλής».

Έπειτα από αίτημα της οικογένειας, δεν υπήρξε κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής,

ενώ το «παρών» στη νεκρώσιμο ακολουθία έδωσαν ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Γεωργίου, και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Στεφάνια είχε στείλει ο Στυλιανός Παττακός και η Δέσποινα Παπαδοπούλου.

Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ντερτιλή ήρωα σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη. «Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο γνωστός χουντικός Θεοφιλογιαννάκος, ο οποίος χαρακτήρισε το Ντερτιλή ήρωα που απελευθέρωσε ελληνικό έδαφος.

Ο Ντερτιλής, είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, στην εισβολή στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973.

Μάλιστα λέγεται ότι μετά είπε στον οδηγό του: «Με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι». Μάλιστα φώναζε και στους υπόλοιπους στρατιωτικούς να δολοφονούν τον κόσμο λέγοντας «Τι φοβάστε ρε; Βαράτε στο ψαχνό! Εγώ έκανα την αρχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα