«Αν ανέβουμε στην Super League, θα φωτογραφηθώ με ψάρια»

12:54 8/2/2013 - Πηγή: AEK365

Μετά από 20 αγωνιστικές στην Football League, ο Ηρακλής Ψαχνών βρίσκεται στην δεύτερη θέση και ελπίζει σε άνοδο στην Super League και αν συμβεί αυτό τότε ο Γιώργος Βαζάκας υποσχέθηκε να φωτογραφηθεί σε βάρκα με ψάρια!
Ο προπονητής της ομάδας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ" και μεταξύ άλλων μίλησε για το ψάρεμα
Ακολουθούν

αποσπάσματα της συνέντευξης του Γιώργου Βαζάκα

-Πόσο κόσμο έχουν τα Ψαχνά;
«8.000 κατοίκους».
-Το γήπεδο πόσο χωράει;
«Καθιστούς 2.000-2.500. Έρχονται περισσότεροι όμως, έχουμε στάνταρ 3.000 κόσμο».
-Έρχονται και από τις γύρω περιοχές;
«Έρχονται απ' όλη την Εύβοια! Στο τελευταίο ματς μού είπαν ότι οι έξω απ' τα Ψαχνά που είχαν έρθει, ήταν περισσότεροι από τους ντόπιους! Στόχος των ανθρώπων εδώ και δικός μου στόχος είναι να γίνει ο Ηρακλής όλης της Εύβοιας. Και να είναι τρόπος ζωής για τους κατοίκους των Ψαχνών».
-Διψάει η Εύβοια για μπάλα, νομίζω μόνο η Χαλκίδα είχε φτάσει Α' Εθνική.
«Μόνο η Χαλκίδα. Η οποία μάλιστα είχε ξεκινήσει ως Ολυμπιακός Χαλκίδας»!
-Οι πιο πολλοί φίλαθλοι μεγάλων ομάδων τι είναι εκεί;
«Ολυμπιακοί. Και άρρωστοι Ολυμπιακοί μάλιστα».
-Ο πρόεδρος της ομάδας πώς λέγεται; Και τι ομάδα είναι;
«Είναι ο Γιώργος Στούπας. Ολυμπιακός είναι. Και φανατικός».
-Ο δήμαρχος βοηθάει;
«Πολύ. Ο Γιάννης Μπουροδήμος. Αν δεις τι έργα κάνει, θα πάθεις πλάκα. Κάνει βοηθητικό γήπεδο τώρα το οποίο θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο, δίπλα ακριβώς στο γήπεδο που παίζουμε. Το δε γήπεδο το γέμισε όλο με καθίσματα».
-Ο Στούπας τι δουλειές κάνει;
«Έχει μεγάλο λογιστικό γραφείο. Έχει άμεσο συνεργάτη στην ομάδα τον Κώστα Γκαλούφα».
-Αυτός τι δουλειά κάνει; Και τι ομάδα είναι;
«Ολυμπιακός είναι κι αυτός. Έχει καφετέρια και τυροκομείο. Τρέχουν κι άλλοι για την ομάδα, βοηθάει όλη η περιοχή με διαφημίσεις. Εξάλλου το μπάτζετ είναι μικρό».
-Πόσο είναι;
«700.000 ευρώ».
-Είστε 2οι και έχετε πίσω σας ιστορικά ονόματα.
«Χαμός γίνεται, έχουμε πίσω μας μεγαθήρια! Ομάδες ιστορικές με πολύ κόσμο. Παρ' όλα αυτά αντέχουμε. Και με απόσταση μάλιστα 3 βαθμών από τον τρίτο και 4 βαθμών από τον τέταρτο. Είμαι ο πιο παλιός προπονητής στην κατηγορία και την ξέρω τη Β' Εθνική σαν την παλάμη μου. Φέτος είναι η πιο δύσκολη σεζόν απ' όλες! Γίνεται το σώσε με 21 ομάδες, έχουν μαζευτεί και πολλά βαριά ονόματα, καλές ομάδες».
-Σε πήρα τις προάλλες τηλέφωνο και ήσουν σε μία βάρκα για ψάρεμα.
(γελάει). «Αλήθεια είναι. Μετά το γήπεδο που είναι η ζωή μου, το χόμπι το μεγάλο είναι το ψάρεμα. Έχω τρέλα με το ψάρεμα. Με φίλους μου».
-Ποιο είναι το πιο καθαρό ψάρι; Αληθεύει λόγου χάρη ότι το λαβράκι τρώει και ποντίκια;
«Ναι, είναι αλήθεια. Το λαβράκι είναι σαρκοφάγο, είναι παμφάγο για την ακρίβεια, παρ' ότι το έχουν περί πολλού, είναι βρομιάρικο ψάρι».
-Ποιο είναι το καλύτερο ψάρι;
«Άλλος του αρέσει η τσιπούρα, άλλος του αρέσει ο σαργός, άλλος του αρέσει ο μπακαλιάρος».
-Εγώ γουστάρω πολύ τον μπακαλιάρο.
«Όμως το πιο καλό ψάρι ξέρεις ποιο είναι; Το φρέσκο! Φρέσκο να είναι και ότι να είναι. Το ψάρι που πιάνεις εκείνη την ώρα να το βάλεις στο τηγάνι ή στη θράκα, να μυρίζει θάλασσα. Πιάνω πολλά κιλά, με καθετή ή και με παραγάδι. Μιλάμε για ψάρια μεγάλα. Μουρμούρες, τσιπούρες και τέτοια. Πριν την ισοπαλία που πήραμε τώρα στην Παναχαϊκή, πριν πάμε στην Πάτρα την προηγούμενη μέρα βγήκαμε με βάρκα και πιάσαμε 8 κιλά ψάρια. Με καθετή. Με το φίλο μου τον Λουκά και τον «πεθερά». Παρατσούκλι είναι αυτό».
-Πώς του βγήκε;
«Έβριζε συνέχεια «γαμώ την πεθερά σου» και του έμεινε! Θα πέσει γέλιο στην παρέα αν τα γράψεις αυτά».
-Έχεις πρόβλημα να τα γράψω;
«Κανένα».
-Το μυστικό για το ψάρι;
«Υπομονή. (γελάει). Και να ξέρεις καλά τα μέρη. Το... επιτελείο μου τα ξέρει εδώ. Ο Ευβοϊκός έχει πολύ ψάρι. Και πολλά και καλά και νόστιμα».
-Πες μου τώρα πόσα είναι τα περισσότερα κιλά που έχεις βγάλει ψάρια ποτέ.
«Όταν ήμουν προπονητής στους Νέους Πόρους, εκεί κοντά είναι και το σπίτι μου, στον Πλαταμώνα, μία φορά είχαμε βγει με βάρκα 3 άτομα. Αλλά με δίχτυα. Ε, είχε γεμίσει η βάρκα, είχε γίνει πανικός, 70 κιλά ψάρια»!!
-Ποιος τρόπος μαγειρέματος σου αρέσει περισσότερο; Ψητό, τηγανητό, σούπα, στο φούρνο;
«Εξαρτάται και από τον τόπο. Λόγου χάρη στην Αμοργό μού έχουν φτιάξει φίλοι μου Αμοργιανοί το «σαβόρο» και τρελάθηκα! Ενώ γκρίνιαζα στην αρχή και έλεγα «ρε παιδιά τι πάτε να κάνετε στα ψάρια, ρίξτε τα σε μία θράκα να τα ψήσουμε», όταν έφαγα το «σαβόρο» έπαθα πλάκα».
-Τι είναι το «σαβόρο».
«Ψάρια τηγανητά με δενδρολίβανο και ξύδι και σκόρδα».
-Καμιά φωτογραφία σου με ψάρια έχεις να μου στείλεις να βάλω στη συνέντευξη;
(γελάει). «Όχι, δεν βγαίνω. Κοίταξε, ζούμε εδώ όλοι για το όνειρο της ανόδου, αν βγούμε στη Σούπερ Λίγκα θα κάνουμε μία συνέντευξη και θα φωτογραφηθώ στη βάρκα με τα ψάρια! Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους να ανεβούμε»

Keywords
Τυχαία Θέματα