Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Νέα Υόρκη

12:45 23/7/2013 - Πηγή: AEK365

Στο αεροδρόμιο LaGuardia στην Νέα Υόρκη αεροσκάφος Boeing 737 της Southwest Airlines προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση όταν, σύμφωνα με το CNN, το ρύγχος του κατέρρευσε στο διάδρομο προσγείωσης.
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ελαφρά με το αεροσκάφος να εκτελεί εσωτερική πτήση από το Nashville στο Tennesse και να προσγειώνεται στο διάδρομο 4 και αφού έφτασε σε ασφαλή

στάση, το ρύγχος του ακούμπησε βίαια στο έδαφος.
Το πλήρωμα έδωσε εντολή στους 150 επιβάτες να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, ενώ οχήματα έκτακτης ανάγκης εισήλθαν στην πίστα, σταματώντας τις εισερχόμενες πτήσεις με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να κλείσει. Η αεροπορική εταιρεία, ο μεγαλύτερος εσωτερικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Πολιτειών, επιβεβαίωσε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Νέα Υόρκη και δεσμεύτηκε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες αργότερα.
Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών ενημερώθηκε για το περιστατικό και έστειλε ερευνητή για να εξετάσει τα αίτια του ατυχήματος. Το συμβάν στη Νέα Υόρκη ακολούθησε τη συντριβή ενός αεροσκάφους της νοτιοκορεάτικης Asiana στο Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο μήνα όπου σκοτώθηκαν τρία άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 180 άνθρωποι.
Το αεροδρόμιο είναι κλειστό μέχρι νεωτέρας.
Έπειτα από την αναγκαστική προσγείωση δεν προκλήθηκε φωτιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα