Ανακαινίζει την βίλα του ο Ψωμιάδης!

16:36 13/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Μάκης Ψωμιάδης πριν από λίγες ημέρες δήλωνε ενώπιον της Δικαιοσύνης, και συγκεκριμένα στη δίκη για τα στημένα παιχνίδια, ότι είναι ένας κοινός συνταξιούχος, με μηδενική φορολογική δήλωση.

Από την έρευνα ωστόσο και το ρεπορτάζ του enet.gr προκύπτει ότι μία μονοκατοικία της οδού Γύζη, πίσω από τη ρωσική πρεσβεία, στο ακριβότερο κομμάτι του Ψυχικού, ανακαινίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς (φωτ.). Σε αυτή τη... βιλίτσα θα

κατοικούσε, αν δεν ήταν έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, ο πρώην μεγαλοπαράγοντας και συνταξιούχος Μάκης Ψωμιάδης.

Τον ίδιο υπερασπιστικό ισχυρισμό (ότι είναι συνταξιούχος) δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει και στη δεύτερη δίκη, για την οποία κάθεται (σήμερα) στο εδώλιο. Δηλαδή της υπόθεσης υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ ποσού ύψους 21,5 εκατ. ευρώ.

Η περιουσιακή κατάσταση του Ψωμιάδη δίνει και μία πρώτη απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ή διαρρέουν, είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα, ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να βρει το δίκιο της στη δίκη που συνεχίζεται σήμερα, αφού ο κατηγορούμενος δεν είναι άπορος.

Το «παρών» στην ακροαματική διαδικασία θα δώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς τη Δευτέρα το δικαστήριο επικύρωσε την παράστασή της ως πολιτική αγωγή παρά τις προσπάθειες αποβολής της από τη δωδεκαμελή υπεράσπιση του Μάκη Ψωμιάδη και των συγκατηγορουμένων του.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ΠΑΕ, Χάρης Οικονομόπουλος, πέρα από την ποινική τιμωρία των υπαιτίων, διεκδικεί στη δίκη και την επιστροφή στην ΠΑΕ των χρημάτων που αφαιρέθηκαν από τον Μάκη Ψωμιάδη και όσους τα κρατούν για λογαριασμό του.

Στο ν. 3691/2008 (άρθρ.46) ορίζεται ρητά πως «τα περιουσιακά στοιχεία που αποτελούν προϊόν βασικού αδικήματος (...) ή που αποκτήθηκαν αμέσως ή εμμέσως από προϊόν τέτοιων αδικημάτων ή τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν ή προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν προς τέλεση αυτών των αδικημάτων κατάσχονται και (...) δημεύονται υποχρεωτικά με την καταδικαστική απόφαση».

Aυτά αναφέρει το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας αλλά η αλήθεια είναι πως εδώ και πέντε χρόνια ο εκδότης της και δικηγόρος της ΑΕΚ κύριος Οικονομόπουλος δεν έχει καταφέρει παρά την δικαίωση της ΑΕΚ στο αστικό δικαστήριο να πάρει από την οικογένεια Ψωμιάδη ούτε ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η δίκη που είναι σε εξέλιξη είναι ποινική και η απόφαση της θα είναι αν θα μπει ή όχι φυλακή ο Μάκης Ψωμιάδης.

Keywords
Αναζητήσεις
ψωμιαδης μακης βιλα
Τυχαία Θέματα