Ανακάλυψε στα 17 της ότι δεν είχε κόλπο ούτε μήτρα!

22:36 14/11/2013 - Πηγή: AEK365

Μια 19χρονη όμορφη Βρετανίδα ανακάλυψε μια απίστευτη αλήθεια όταν ήταν 17: γεννήθηκε χωρίς κόλπο και μήτρα!

Η νεαρή Τζάκι Μπεκ στα 17 της πήγε στο γιατρό απλώς επειδή την πονούσε ο λαιμός. Κάποια στιγμή ανέφερε ότι παρά την ηλικία της δεν της έχει έρθει ακόμα η περίοδός της. Ο γιατρός την παρέπεμψε και για κάποιες άλλες εξετάσεις, όπου ανακαλύφθηκε ότι η Τζάκι είχε γεννηθεί χωρίς κόλπο, μήτρα και κανένα γεννητικό όργανο. Αυτό εν ολίγοις σήμαινε όχι μόνο ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά, αλλά ούτε καν σεξ!

Όπως λέει η ίδια έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της: «Όλα όσα είχα ονειρευτεί να κάνω στη ζωή μου, τώρα απλώς δεν γίνεται. Μέχρι τότε ένιωθα ότι δεν διέφερα σε τίποτα από τις υπόλοιπες γυναίκες».

Η πάθηση MRKH προσβάλλει μια στις 5.000 γυναίκες και οφείλεται στη μετάλλαξη ενός χρωμοσώματος. Υπάρχει διάφοροι τύποι της πάθησης. Σε κάποιες μορφές μπορεί να λείπει μόνο ο κόλπος ή να είναι πολύ μικρός ή να λείπει μόνο η μήτρα. Μάλιστα επειδή εξωτερικά τα όργανα φαίνονται φυσιολογικά το πρόβλημα δεν εντοπίζεται παρά μόνο όταν η γυναίκα προσπαθεί να έρθει σε σεξουαλική επαφή ή όταν προσπαθεί να ανακαλύψει γιατί δεν έχει περίοδο ακόμα.

Στην περίπτωση της Τζάκι, η απουσία των γεννητικών οργάνων είναι πλήρης. Ωστόσο, η ίδια λέει ότι παρά το πρώτο σοκ προσπαθεί να δει τώρα τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Όσον αφορά τις σχέσεις της με τα αγόρια λέει ότι ήταν τυχερή που μέχρι τότε δεν είχε προσπαθήσει να κάνει σεξ με κάποιο αγόρι, μιας και κανένα δεν την είχε κερδίσει.

Τώρα, όπως λέει, βλέπει την πάθησή της ως έναν τρόπο για να καταλάβει ποιος θα είναι ο μοναδικός γι' αυτή που δεν θα τον ενδιαφέρει η πάθησή της.

Πάντως η γυναίκα που πάσχει από MRKH μπορεί πλέον να υποβληθεί σε εγχείριση και να αποκτήσει κανονικά τα εξωτερικά γεννητικά όργανα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να κάνει παιδιά. Όμως, θα μπορεί να έχει μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βασίλισσα Αμαλία της Ελλάδας, η σύζυγος του βασιλιά Όθωνα, αποδείχθηκε ότι έπασχε από το συγκεκριμένο σύνδρομο μετά θάνατον και γι' αυτό άλλωστε δεν έκανε ποτέ παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα