Ανακοίνωση της ''Ανεξάρτητης Ένωσης Φίλων της Α.Ε.Κ.''

16:20 8/1/2013 - Πηγή: AEK365

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.

Η από πολλού χρόνου αναμενόμενη δήλωση τού κ. Βιντιάδη βγήκε τελικά τό Σάββατο και αμέσως μετά τήν βαριά ήττα τής ομάδας στήν Τρίπολη. Περισσότερο αποκαρδιωτική για όσους αγωνιούν για τό μέλλον τής ομάδας μας δεν θα μπορούσε να είναι. Εκτός της νέας παράτασης που μόνος του ο κ. Βιντιάδης πήρε για να καταθέσει προσφορά για τήν εξαγορά τής ΠΑΕ, τό νέο στοιχείο είναι ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει αδιατάρακτα η

εταιρεία χρειάζονται τά δύο επόμενα χρόνια τουλάχιστον 20 εκ.

Τό νούμερο αυτό τό έχουμε ήδη από πέρυσι υποδείξει στους μεγαλομετόχους ως το αναγκαίο ποσό Αύξησης τού Μετοχικού Κεφαλαίου. Τούς έχουμε μάλιστα υποδείξει και τό πλήρες και αναλυτικό πλάνο μας για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέσω δημόσιας προσφοράς με ταυτόχρονη διασφάλιση τής διαφάνειας, τού συνεχούς ελέγχου και τής εσωτερικής οργάνωσης για να μη ξαναγίνουν τά ίδια που έγιναν μέχρι σήμερα. Ως τώρα τό αρνούνται πεισματικά και σθεναρά προβάλλοντας δύο σαθρά επιχειρήματα:

α) μια Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέσω δημόσιας προσφοράς χρειάζεται χρόνο που η ΠΑΕ δεν διαθέτει.

Η πρότασή μας έχει αναπτυχθεί στίς Γ.Σ. τής 2/12/2011, με παρόντα τόν κ. Νοτιά και τής 28/12/2011, περίληψη της δε έχει καταχωρηθεί στα αντίστοιχα πρακτικά, ενώ όσο αφορά τόν χρόνο που απαιτείται αυτός - με σωστή προετοιμασία - δεν είναι πάνω από 20 μέρες.

β) η δημόσια προσφορά (αλλιώς Λαϊκή Βάση) απέτυχε όπως απέδειξε η προσπάθεια τού Μαύρου τόν Αύγουστο.

Η προσπάθεια τού καλοκαιριού δεν έχει καμία, απολύτως σχέση με τήν πρότασή μας τής οποίας προϋπόθεση είναι να εξασφαλισθεί ότι, τα χρήματα τού λαού τής Α.Ε.Κ. δεν θα ρίχνονται σε τρύπιο βαρέλι, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Θα πρέπει, με συγκεκριμένες άδειες και θεσμικές τροποποιήσεις τού καταστατικού, να μπει και μάλιστα σφραγισμένος πάτος στο βαρέλι για να μην επαναληφθεί αυτό πού γίνεται τόσα χρόνια στήν Α.Ε.Κ. Να ψάχνουμε να βρούμε που πήγαν τά τόσα εκατομμύρια ευρώ τού κόσμου που εισπράχθησαν. Η προσπάθεια Μαύρου που έγινε χωρίς τίς πιο πάνω προυποθέσεις είχε ως βασικό της μειονέκτημα τό κλίμα έμμεσης υπονόμευσης της προκειμένου μετά τήν σίγουρη αποτυχία της (αφού δεν θα καλυπτόταν όλο το ποσό) να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για κάθε νέα άρνηση. Είναι δε γελοίο για όλους τούς ΑΕΚτζήδες να παραδεχόμαστε έμμεσα ότι είμαστε ανίκανοι να κάνουμε ότι κατάφεραν νησιώτες οι οποίοι ενωμένοι όλοι μαζί ίδρυσαν ναυτιλιακές εταιρείες Λαϊκής Βάσης για να εξυπηρετούνται έτσι τά νησιά τους ακτοπλοϊκώς (π.χ. ΑΝΕΚ). Δεν διαβάζετε τι έγινε με τήν Ισπανική ομάδα Γ΄κατηγορίας ΟΒΙΕΔΟ; Για να σωθεί πώλησε μετοχές της σε φίλους της σε όλο τόν κόσμο.

Δεν θα κοινοποιήσουμε τό σύνολο των απόψεων μας για τό τί σηματοδοτεί η δήλωση Βιντιάδη, προκειμένου να μην δώσουμε σε κάποιους τό άλλοθι που εναγωνίως ψάχνουν. Μας αρκεί πώς ο ίδιος σημειώνει κλείνοντας πώς «χωρίς να διεκδικούμε αποκλειστικότητα στο ενδιαφέρον μας για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών τής ΠΑΕ ΑΕΚ» καταδεικνύει την ανάγκη για την εκπόνηση άμεσου εναλλακτικού σχεδίου σωτηρίας.

Δεν αμφισβητούμε τό δικαίωμα όποιου κατάθεσει μετρητά στο ταμείο τής Π.Α.Ε. να πάρει τό πλειοψηφικό πακέτο και να διοικεί τήν εταιρεία. Εμείς είμαστε αντίθετοι στόν «ελέω θεού ηγεμόνα» τού 51%. Πιστεύουμε στόν κανόνα «η πλειοψηφία διοικεί η μειοψηφία ελέγχει» για να υπάρχει διαφάνεια στήν διοίκηση.

Αφού λοιπόν ο κ. Βιντιάδης δεν διεκδικεί αποκλειστικότητες και επειδή οι νυν μέτοχοι πλειοψηφίας δεν κληρονόμησαν απο τούς μπαμπάδες τους αυτή τήν εταιρεία ούτε και τήν δημιούργησαν έχουν τίς εξής δύο επιλογές:

α) είτε τήν χρηματοδοτούν μιάς και οι διοικήσεις που οι ίδιοι διόριζαν τήν έφτασαν ως εδώ,

β) είτε φεύγουν απο τή μέση, παραχωρώντας ή καρφώνοντας τίς μετοχές τους στήν Ερασιτεχνική η οποία και μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει σε Γ.Σ. η οποία και θα μεταρρυθμίσει τά πάντα στήν λειτουργία τής εταιρείας.

Άλλη μια φορά θα σημειώσουμε εν συντομία τά βασικά σημεία τής μεταρρύθμισης:

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου συνολικά για 20 εκ. η οποία θα πραγματοποιηθεί σε 2 ή 3 ισόποσες ετήσιες δόσεις με δημόσια προσφορά/εγγραφή και ονομαστική τιμή 0,30 ευρώ (θα έχει προηγηθεί μείωση τής τιμής απο τό 1 ευρώ που είναι τώρα) χωρίς να υπάρχει ελάχιστο ποσό καταβολής. Δηλαδή η Αύξηση αυτή θα είναι ανοικτή σ' όλους (π.χ. Βιντιάδη και/ή όποιον άλλο επιθυμεί) χωρίς αποκλεισμούς. (Οι τεχνικές λεπτομέρειες τής Αύξησης δεν θα εκτεθούν εδώ).

Έκκληση στούς φίλους τής Α.Ε.Κ., σε όποιο μέρος τού κόσμου κι αν βρίσκονται να δείξουν αλληλεγγύη στήν ομάδα που δίνει μάχη επιβίωσης αγοράζοντες μετοχές.

Εισαγωγή Κανονισμού Λειτουργίας όλων τών τμημάτων τής ΠΑΕ με τροποποίηση τού Καταστατικού και παράλληλη εισαγωγή τού Εσωτερικού Ελέγχου ο οποίος θα είναι υπόλογος μόνο στήν Γ.Σ.

Εισαγωγή τής Απλής Αναλογικής ως εκλογικό σύστημα για τήν ανάδειξη τού Δ.Σ. με αντίστοιχη τροποποίηση τού Καταστατικού.

Καθιέρωση της ψήφου εξ αποστάσεως, με αντίστοιχη τροποποίηση τού Καταστατικού για να ενδιαφερθούν και ΑΕΚτζήδες του εξωτερικού.

Εκπόνηση Επιχειρηματικού Πλάνου και υποβολή του στίς Δημόσιες Αρχές.

Εκλογή νέου Δ.Σ. από μετόχους ΑΕΚτζήδες που ξέρουν να ψηφίσουν αυτούς που είναι διατεθειμένοι να ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ την ομάδα...

Η Αύξση Μετοχικού Κεφαλαίου όπως προτείνεται παραπάνω μαζί με τήν εκπόνηση τού Επιχειρηματικού Πλάνου εξασφαλίζει τήν πλήρη αδειοδότηση για τό επόμενο πρωτάθλημα, όπως επίσης και τήν δυνατότητα κανονικών μεταγραφών.

Όσοι με τίς πράξεις ή τίς παραλείψεις τους κατευθείαν ή μέσω αντιπροσώπων τους μετ-έβαλαν τήν αγαπημένη μας ομάδα σε οικονομική ζητιάνα και αγωνιστικό ζόμπι ήρθε η ώρα ν' αναλάβουν πραγματικά τίς ευθύνες τους. Πρέπει δε να έχουν υπόψη τους ότι οι «Έξι» που εκτελέστηκαν στού Γουδή τό 1922 καταδικάστηκαν απο τό Στρατοδικείο και τήν Ιστορία και για τίς πράξεις τους αλλά και για τίς παραλείψεις τους.

Έχουμε εκπονήσει και θα καταθέσουμε στήν προσεχή Γ.Σ. πλήρες σχέδιο διάσωσης και εξυγίανσης τής Π.Α.Ε. Έχουν δημοσιοποιηθεί και άλλες σχετικές προτάσεις οι οποίες έχουν ως βάση τή συμμετοχή τού κόσμου τής Α.Ε.Κ. στήν προσπάθεια διάσωσης (Αθηνής, Τροχανάς, Κανελλόπουλος, Κιντής κ.λ.). Μήπως θα ήταν σκόπιμη η προ τής Γ.Σ. συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων για τήν διαμόρφωση μιάς κοινής προτάσεως; Ας συγκαλέσει μια τέτοια συνάντηση κάποιος από τους θεσμοθετημένους φορείς (Ερασιτεχνική, Παλαίμαχοι κ.λ).

Υ.Γ.1. Για τούς καταληψίες τών Σπάτων: Δεν ωφελεί σε τίποτα - ειδικά στήν κατάσταση που βρισκόμαστε - να χτυπάμε το σαμάρι γιατί χάνουμε το δίκιο μας. Άλλοι και όχι οι παίκτες είναι τό πρόβλημα...

Υ.Γ.2. Θα ήταν χρήσιμο να ξεκαθαρίσει με ανακοίνωση της η Ερασιτεχνική αν έλαβε τά στοιχεία που ζήτησε από τήν ΠΑΕ και αν αυτά ανταποκρίνονται και πόσο σε ότι αυτή ζήτησε.

Υ.Γ. 3. Κάνουμε έκκληση στους φιλάθλους μας. Κανένας δεν πρέπει να λήψη από τον αγώνα της ομάδας μας το Σάββατο.

Υ.Γ.4. Τις προσεχείς ώρες βγαίνει στον αέρα η ιστοσελίδα μας www.filoiaek.gr η οποία βρίσκεται υπό συνεχή διαμόρφωση και εμπλουτισμό και στην οποία θα βρείτε υλικό αρχείου για πολλά θέματα όπως επίσης και πληροφόρηση για τά τρέχοντα στην ΠΑΕ.

Αθήνα 8 Ιανουαρίου 2013

Η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων τής Α.Ε.Κ.

Η ΑΕΚ μας ΕΝΩΝΕΙ, ΗΑΛΗΘΕΙΑ μας ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ".

Keywords
Τυχαία Θέματα