Μήνυμα από κοράκια και ομάδα

15:28 5/10/2013 - Πηγή: AEK365

Λάθη, λάθη, λάθη και μία απογοητευτική ΑΕΚ που, σε συνδυασμό με τις ανεκδιήγητες αποφάσεις διαιτητών και βοηθών, έμεινε στο 0-0 με τον ΑΟ Περιστερίου, γκελάροντας για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα. Η ομάδα έδειξε από το ξεκίνημα ότι ήταν σε κακό φεγγάρι σήμερα, καθώς έκανε τουλάχιστον 20 λεπτά να μπει στο γήπεδο (μέχρι τότε μόνο ο Γεωργέας και ο Κορδέρο, που κατόπιν... χάθηκε, έπαιζαν). Ευθύνη φυσικά έχει και ο Τραϊανός Δέλλας καθώς δεν διαχειρίστηκε σε αυτό το ματς σωστά τους ξένους. Ο Τσιρίλο (αν και έδειξε σε κάποιες στιγμές σταθερότητα)

φάνηκε πως ήταν... περιττό να παίξει σήμερα, ενώ ο Ντακόλ ήταν φανερά ανέτοιμος (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό, με αποτέλεσμα να μπει σε ρυθμό προπόνησης από την Τετάρτη) και ξαφνικά βρέθηκε βασικός, με τον προπονητή να αφήνει στην εξέδρα (αναγκαστικά φυσικά, αφού είχαν συμπληρωθεί οι τέσσερις ξένοι στην 18άδα) τον Μπρέσεβιτς. Ο κακός προγραμματισμός του καλοκαιριού λοιπόν με τους ξένους φάνηκε σήμερα, μιας και δεν έγινε σωστή διαχείριση. Συνάμα η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει την εξαιρετικά καλή αμυντικά τακτική του αντιπάλου, που με σωστή αλληλοκάλυψη κατάφερνε να κρατά σωστά τις επιθετικές εξάρσεις της Ένωσης.

Όλα όμως θα ήταν διαφορετικά αν η ΑΕΚ στο Ελ Πάσο δεν έβρισκε απέναντί της και μία τραγική διαιτησία. Ακόμα και στην κακή της μέρα η Ένωση θα μπορούσε να είχε κερδίσει σήμερα, αν ο διαιτητής και οι βοηθοί του δεν έκαναν... όργια. Και δεν είναι υπερβολή! Δυστυχώς δεν είναι υπερβολή...! Έκαναν όργια σήμερα! Κακώς ακυρώθηκε γκολ στον Πόποβιτς στο 27' ως οφσάιντ, ενώ κακώς δόθηκαν άλλα τέσσερα(!) οφσάιντ εις βάρος των παικτών του Δέλλα, όταν έβγαιναν τετ α τετ. Δεν θες κι άλλα να συμβούν, για να γράψει η ιστορία πως η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΑΟ Περιστερίου...

Από την αρχή φάνηκε...

Είδαμε, λοιπόν, μακράν τα χειρότερο πρώτο 45λεπτο της ΑΕΚ ως τώρα. Δεν ξέρουμε αν είχε να κάνει με την απουσία του Ανάκογλου από τη βασική ενδεκάδα ή από κάποιες τραγικές αποφάσεις διαιτητή και πρώτου βοηθού, η ουσία είναι πως η Ένωση δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο μέρος κόντρα στον ΑΟ Περιστερίου και αν θέλουμε να δώσουμε μόνο μία εξήγηση γι' αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα έδειχνε εκνευρισμένη και καθόλου φρέσκια στην επίθεση...

Οι εξηγήσεις ωστόσο που μπορούν να δοθούν είναι περισσότερες. Αρχικά έχει να κάνει με τη διαιτησία, καθώς η ΑΕΚ στο 27' κατάφερε να σκοράρει με τον Πόποβιτς, ένα γκολ όμως που κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο σκόρερ καλύπτεται καθαρά, με τον πρώτο βοηθό όμως να είναι σε κακή θέση και να δίνει λάθος υπόδειξη. Από εκει και πέρα η ομάδα έδειχνε εγκλωβισμένη στην μαζική άμυνα του ΑΟ Περιστερίου. Ο Δέλλας παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-3-3 τον Γεωργέα μοναδικό «κόφτη» έχοντας μπροστά του ως εσωτερικά χαφ τους Κορδέρο (δεξιά) και Γροντή. Ο Γεωργέας ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, μιας και έκοψε σωστά και έβγαζε πρώτος την ομάδα μπροστά. Οι άλλοι δύο του κέντρου μοιράστηκαν το πρώτο μέρος. Ως το 20' ο Ισπανός ήταν εκείνος που πήρε πρωτοβουλίες να βγάλει την ομάδα μπροστά, ενώ είχε και μία καλή ευκαιρία. Από το 25' από τα πόδια του Γροντή βγήκαν τρεις καλές φάσεις εκ των οποία η μία σφραγίστηκε ως η μεγαλύτερη του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετά από πάσα του 20χρονου μέσου ο Ντακόλ (τον επέλεξε ο Δέλλας έναντι του Μπρέσεβιτς, με τον Κροάτη να μένει εκτός αποστολής) έκανε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Κατά τα λοιπά η ομάδα προσπάθησε από τα άκρα κυρίως με τον Πλατέλλα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου 45λεπτου να βγάλει φάσεις, ενώ όταν μετά το 25' που ανέβασε στροφές και ο Τσουμάγκας, με τον Πόποβιτς (αριστερό εξτρέμ) να συγκλίνει προς την αντίπαλη περιοχή, είδαμε και την ΑΕΚ να... τσουλάει τη μπάλα από τα αριστερά. Στην ομάδα του Δέλλα έλειπε η διάρκεια και το καθαρό μυαλό. Δεν έβγαλε τις φάσεις που είχε βγάλει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και τούτο ήταν το πιο ανησυχητικό. Αμυντικά πάντως δεν κινδύνευσε καθόλου. Εντελώς ακίνδυνος ο ΑΟ Περιστερίου προσπάθησε με μακρινές μπαλιές μήπως και έβγαζε κάποια φάση, όμως ο Τσιρίλο με τον Ρόβα, αν εξαιρέσουμε 2-3 λάθη κυρίως στις μεταβιβάσεις, ήταν στέρεοι στις επεμβάσεις τους, βοηθώντας τον Βούρα να είναι... θεατής του πρώτου μέρους.

Εκνευρισμός και τραγικές αποφάσεις του βοηθού

Η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκε ήρεμη στο ματς. Στην ανάπαυλα οι παίκτες της δεν ηρέμησαν από τις αποφάσεις του διαιτητή και του πρώτου βοηθού και όπως φάνηκε τους έκανε τεράστιο κακό όλο αυτό και στο δεύτερο ημίχρονο... Ειδικά από τη στιγμή που τη σκυτάλη των τραγικών υποδείξεων του πρώτου βοηθού, πήρε και ο δεύτερος. Μετά το ακυρωθέν γκολ στο πρώτο ημίχρονο ήρθαν άλλες τέσσερις λάθος υποδείξεις οφ σάιντ στο δεύτερο εξοργίζοντας τους πάντες. Και όταν δεν έχεις ηρεμία στο παιχνίδι σου, δεν μπορείς να έχεις καθαρό μυαλό και κατ' επέκταση τον τρόπο να φτάσεις στο γκολ. Η ΑΕΚ έχασε και στην επανάληψη τρεις καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και να πάρει τη νίκη, καθώς από τη ροή του αγώνα φαινόταν ξεκάθαρα πως και ένα γκολ της ήταν αρκετό... Δεν ήρθε όμως ποτέ και έτσι έγραψε μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της σήμερα στο Ελ Πάσο μένοντας στο 0-0 με τον ΑΟ Περιστερίου.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Ψύχος, Βασιλόγλου, Συμεωνίδης, Πλέστης Παναγιώτης, Ποστόλης, Πλέστης Χρήστος, Χέλμος, Μπέλης (46' Παναγάκης), Χρόνης, Μπούσιος, Συράκος (86' Σαμπράκος)

ΑΕΚ: Βούρας, Τσουμάγκας, Τσουκαλάς (70' Αργυρίου), Τσιρίλο, Ρόβας (90' Τσεβάς), Γεωργέας, Κορδέρο, Πόποβιτς, Γροντής (87' Καζβιρόπουλος), Πλατέλλας, Ντακόλ

16.54 Στις φωτογραφίες που ακολουθούν κάτω από κείμενο φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει οφ σάιντ στη φάση του 27' όταν ο Πόποβιτς σκοράρει αλλά και στην φάση του δευτέρου ημιχρόνου με τον Πλατέλλα

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
16.08 Στο γήπεδο βρίσκεται ο Γιώργος Μελισσανίδης, αλλά και ο Νίκος Λυμπερόπουλος

15.53 Έχει γεμίσει το γήπεδο της Καλλιθέας! Ο λαός της ΑΕΚ είναι και πάλι κοντά στην ομάδα και το τραγούδι έχει ξεκινήσει ήδη!

15.42 Πολύς κόσμος βρίσκεται ακόμα έξω από το γήπεδο

15.38 Αρκετός κόσμος στην κεντρική θύρα του γηπέδου από οπαδούς της ΑΕΚ, ενώ η απέναντι εξέδρα σχεδόν έχει γεμίσει

15.29 Η ΑΕΚ έχει βγει για προθέρμανση

15.23 Στα επίσημα της Καλλιθέας βρίσκονται ήδη οι Θωμάς Μαύρος και Γιώργος Καραφέσκος

15.19 Αρκετός κόσμος της ΑΕΚ βρέθηκε από νωρίς στο γήπεδο προκειμένου να προμηθευτεί εισιτήρια του αγώνα.

15.17 Ο Βούρας και η 11άδα του Περιστερίου έχουν ήδη βγει στο γήπεδο για προθέρμανση

Keywords
Τυχαία Θέματα