Απελευθερώνουν φυλακισμένους οι τζιχαντιστές

23:36 25/9/2014 - Πηγή: AEK365

Τουλάχιστον 150 άτομα έχουν απελευθερώσει οι τζιχαντιστές από τις φυλακές της Ράκα σε μια προσπάθεια να στρέψουν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς μακριά από τη συγκεκριμένη πόλη. Η Ράκα θεωρείται η de facto πρωτεύουσα του χαλιφάτου και το μέρος όπου ζουν οι κυριότεροι ηγέτες τους.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Mail, η απελευθέρωση των κρατουμένων έγινε σε ένα βράδυ. Οι περισσότεροι εκτιμάται ότι είναι κάτοικοι της συγκεκριμένης πόλης, η οποίοι είχαν συλληφθεί για διάφορα αδικήματα.

Στην ίδια πόλη εκτιμάται ότι κρατούνται

τουλάχιστον δύο Βρετανοί όμηροι, ο Άλαν Χένινγκ και ο Τζον Καντάιλ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν για τρίτη μέρα οι βομβαρδισμοί των συμμαχικών δυνάμεων κατά θέσεων του ISIS.

Στο στόχαστρο έχουν πλέον μπει τα μέσα με τα οποία χρηματοδοτείται η ISIS: Στο τρίτο «κύμα» επιδρομών, επλήγησαν 12 διυλιστήρια πετρελαίου που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Η αμερικανική κεντρική στρατιωτική διοίκηση ανέφερε την Πέμπτη πως έγιναν συνολικά 13 επιδρομές που στόχευαν μικρές μονάδες διύλισης πετρελαίου που ελέγχει η ISIS. Ξεχωριστή επιδρομή έπληξε ένα όχημα.

Το αποτέλεσμα «είναι ακόμη υπό αξιολόγηση, αλλά έχουν πρώτες ενδείξεις πως οι επιδρομές ήταν επιτυχείς», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Το λαθρεμπόριο πετρελαίου είναι μία από τις πηγές χρηματοδότησης των τζιχαντιστών, αλλά η πραγματική του έκταση είναι άγνωστη. Εκτιμάται ότι το ISIS παράγει λιγότερα από 100.000 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα