Από αναβολή σε αναβολή

12:02 8/2/2012 - Πηγή: AEK365

Για τις 3 το μεσημέρι μετατέθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην οποία θα οριστικοποιήσουν το PSI και την νέα δανειακή σύμβαση.

Από το πρωί, τα επιτελεία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου επεξεργάζονται το κείμενο της Τρόικας και προσπαθούν να το

μεταφράσουν καθώς 50 σελίδες είναι γραμμένες στα αγγλικά. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης θα περιμένει την επίσημη μετάφραση του κειμένου από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών και μετά θα προσέλθει στην σύσκεψη.

Πάντως η σύσκεψη θα γίνει σε "βαρύ" κλίμα καθώς μέσα στην ημέρα θα πρέπει να ανακοινωθούν στον ελληνικό λαό τα νέα σκληρά μέτρα που απαιτεί η Τρόικα. Αξίζε να σημειωθεί πως στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ θα φθάσουν -σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι απώλειες στα ασφαλιστικά Ταμεία από τη μείωση των κατώτερων αμοιβών κατά 20%. Αντίθετα, τα έσοδα από τις περικοπές στις επικουρικές θα αποφέρουν το πολύ 450 εκατομμύρια.

Εν τω μεταξύ, στο 70% με 72% της αξίας των ομολόγων που κατέχουν θα ανέλθει η συνολική ζημιά που θα εγγράψουν οι τράπεζες, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο PSI.

Το αργότερο έως την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, αναμένεται να έχει κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει : 1ον , τους όρους για την ανταλλαγή των ομολόγων. 2ον, την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και 3ον ένα Γενικό Μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα