Δεν το χάνει η Παρί

17:12 21/4/2013 - Πηγή: AEK365

LIGUE 1 33η αγωνιστική

Παρί Σεν Ζερμέν- Νις: 3-0
(Μενέζ 10', Ιμπραΐμοβιτς 65', Σαντόμ 88')

Κλειδώνει τον τίτλο η Παρί, που κέρδισε άνετα με 3-0 τη Νις και διατήρησε τη διαφορά της από τη Μαρσέιγ στους 9 βαθμούς.
Το σκορτ άνοιξε ο Μενέζ μόλις στο 10ο λεπτό, ενώ ο Ίμπρα με πέναλτι έκανε το 2-0 στο 65'. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Σαντόμ

στο 88'. H Νις αγωνιζόταν από το 66' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Οσπίνα.

Μπαστιά-Λιλ 1-2
(47' Καζρί/ 85' Ντιν, 90'+1 Μπασά)

Στην Κορσική, η Λιλ πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μπαστιά παρότι μέχρι το 85ο λεπτό βρισκόταν πίσω στο σκορ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 47ο λεπτό με τον Καζρί έπειτα από μπαλιά του Ζερόμ Ροτέν και έδειχναν να κρατούν στα χέρια τους την νίκη. Ωστόσο στο 85ο λεπτό ο Λούκας Ντιν ισοφάρισε για την Λιλ και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπασά με δεξί σουτ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι διατηρούν ακόμα ελπίδες για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Νανσί-Εβιάν 3-1
(21' Εφολού, 65', 80' Μουκάντζο/ 34' Κελίφα)

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Νανσί μετά την νίκη της με 3-1 επί της Εβιάν στο "Marcel Picot". Ο Μπέντζαμιν Μουκάντζο με δυο γκολ στο 65ο και 80ο λεπτό "καθάρισε" για λογαριασμό της Νανσί με τον Εφολού να είναι αυτός που έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 21ο λεπτό. Η Εβιάν είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Κελίφα με τις δυο ομάδες να συνεχίζουν την μάχη τους για την αποφυγή του υποβιβασμού. Αυτή την στιγμή Νανσί και Εβιάν είναι μόλις ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Σοσό-Μπορντό 2-2
(34' Μπουντεμπούζ, 64' Μπακαμπού/ 51' Μαριάνο, 78' Ντιαμπατέ)

Η Σοσό προηγήθηκε δυο φορές αλλά ισοφαρίστηκε ισάριθμες από την Μπορντό και έτσι παρέμεινε εντός της ζώνης του υποβιβασμού καθώς δεν έχει κερδίσει τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Στο 34ο λεπτό ο Ριάντ Μπουντεμπούζ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε προβάδισμα στην Σοσό αλλά έξι λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Μαριάνο ισοφάρισε για την Μπορντό. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 64ο λεπτό ο Σεντρίκ Μπακαμπού έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Σοσό αλλά και πάλι η Μπορντό απάντησε με τον Ντιαμπατέ στο 78ο λεπτό για το τελικό 2-2.

Ρεμς-Βαλενσιέν 0-1
(57' Πουγιόλ)

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη, η Βαλενσιέν πήρε πολύτιμο "τρίποντο" στην έδρα της Ρεμς επικρατώντας με 1-0 και απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις. Στο 57ο λεπτό ο Γκρεγκορί Πουγιόλ με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας στην Βαλενσιέν την νίκη στο "Stade Auguste Delaune II" επί της Ρεμς που έχασε έπειτα από δυο σερί νίκες.

Τουλούζ-Λοριάν 0-1
(77' Αλιαντιέρ)

Έξι βαθμούς μακριά από την θέση που οδηγεί στο Europa League βρίσκεται η Λοριάν μετά το 1-0 επί της Τουλούζ μέσα στο "Municipal". Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 77ο λεπτό ο Ζερεμί Αλιαντιέρ με την Λοριάν να πετυχαίνει δεύτερη συνεχόμενη νίκη ενώ αντίθετα η Τουλούζ φεύγει ηττημένη για 3η σερί αγωνιστική.

Η 33η αγωνιστική συνεχίζεται το βράδυ στις 22:00 με το παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν με την Νις.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα