Αρχηγός αποστολής του ΟΣΦΠ ο Ασλανίδης

«Είμαι αληθινά ευτυχής διότι είχον την τιμήν να ηγηθώ της αποστολής του Ολυμπιακού». Άλλη μία «ερυθρόλευκη» προπαγάνδα που καταρρίπτει το GreenZone... Οι φίλοι του Ολυμπιακού, ως γνήσιοι παραχαράκτες της αθλητικής ιστορίας, συνηθίζουν να αναφέρονται στην επιτυχία του Παναθηναϊκού να αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971, μνημονεύοντας πως το Τριφύλλι το κατάφερε αυτό επειδή είχε την αμέριστη συμπαράσταση
των συνταγματαρχών(;) και για αρχηγό αποστολής τον Κωνσταντίνο Ασλανίδη.

Αυτό που «κρύβουν» είναι πως ο τότε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ήταν αρχηγός αποστολής σε όλες τις προσπάθειες των ελληνικών ομάδων σε διεθνείς αγώνες. Εξάλλου μιλάμε για την περίοδο που είχε καταργηθεί η δημοκρατία και που η λέξη «όχι» ήταν απαγορευμένη. Δεν το ζητούσε από τις ομάδες ο Ασλανίδης. Το αποφάσιζε και το εκτελούσε.

(Αυτό φυσικά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως... ευνοήθηκε ο Παναθηναϊκός. Αντιθέτως, όχι μόνο δεν ευνοήθηκε σε κανένα παιχνίδι, αλλά υπήρξαν περιπτώσεις που αδικήθηκε από τη διαιτησία και που αν δεν υπερέβαλαν εαυτόν οι παίκτες του Πούσκας θα είχαν αποκλειστεί άδικα).

Αυτό που δεν τολμάνε να γράψουν οι «κόκκινες πένες» είναι πως δύο χρόνια πριν το έπος του Γουέμπλεϊ, ο Κωνσταντνίνος Ασλανίδης υπήρξε «υπερήφανος» αρχηγός αποστολής του Ολυμπιακού, στο τουρνουά της Νέας Υόρκης, το οποίο κατέκτησε ο πειραϊκός σύλλογος.

Μάλιστα, σε ρεπορτάζ της φίλα προσκείμενης προς τους «ερυθρόλευκους» εφημερίδας «Φως των Σπορ», ο έγκριτος δημοσιογράφος Σταύρος Τσώχος επιβεβαιώνει πως οι φίλαθλοι του ΟΣΦΠ θεωρούσαν μεγάλη τιμή το γεγονός πως ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που χρησιμοποίησε τον Ασλανίδη για αρχηγό αποστολής
Keywords
Τυχαία Θέματα