Αποφυλακίστηκε μετά από 38 χρόνια φυλακής για ένα έγκλημα που δεν έκανε

21:17 15/4/2013 - Πηγή: AEK365

Το πρώτο του Σαββατοκύριακο ως ελεύθερος απόλαυσε ο Ντέιβιντ Μπράιαντ ύστερα από 38 χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα είναι πιθανό ότι δεν έκανε ποτέ!

Ο Μπράιαντ είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 1975 σε ηλικία μόλις 18 ετών για τη δολοφονία της Κάρεν Σμιθ, ενός 8χρονου κοριτσιού, το οποίο βρέθηκε νεκρό και κακοποιημένο σεξουαλικά, σε μια σκάλα σπιτιού στο Μπρονξ. Ο Μπράιαντ συνελήφθη λιγότερο από 24 ώρες μετά την ανακάλυψη του νεκρού παιδιού.

Ο 18χρονος τότε, Μπράιαντ,ο οποίος γνώριζε την οικογένεια

του θύματος αρχικά ομολόγησε, το έγκλημα αλλά στη συνέχεια και μέχρι σήμερα επέμενε ότι ήταν αθώος.

Ο Μπράιαντ είχε κάνει δεκάδες προσφυγές επανεξέτασης της υπόθεσής του και τελικά ο δικαστής του Μπρονξ, Σεθ Μάρβιν, χωρίς να σχολιάσει την ενοχή του κατηγορουμένου, δήλωσε ότι ο Μπράιαντ προφανώς αδικήθηκε, διότι ο συνήγορός του δεν τον υπερασπίστηκε σωστά, ούτε ο υπήρξε δίκαιη δίκη. Έτσι, διέταξε, την περασμένη Πέμπτη, την απελευθέρωση του 56χρονου πλέον Μπράιαντ.

Όπως τόνισε ο δικαστής, ο συνήγορος του Μπράιαντ, ο οποίος είχε διοριστεί από το δικαστήριο, δεν περιέλαβε στην γραμμή υπεράσπισης το αίτημα του Μπράιαντ για αιματολογική επαλήθευση, ένα στοιχείο που θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση τα πορίσματα της αστυνομικής έρευνας.

«Αυτό το σφάλμα είναι τόσο σκανδαλώδες και επιζήμιο που στέρησε από τον κατηγορούμενο μια δίκαιη δίκη», είπε ο δικαστής, στην απόφασή του, καταγγέλλοντας την «αμέλεια και άγνοια» του συνηγόρου.

Ο ίδιος ο Μπράιαντ μιλώντας στην εφημερίδα Daily News δήλωσε χαρούμενος και ιδιαίτερα γοητευμένος από όλες τις νέες τεχνολογίες, ωστόσο τόνισε ότι είναι πανικοβλημένος διότι δεν έχει πού να πάει και είναι χωρίς χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα