Αποκλεισμός με κάτω τα χέρια στη Βιέννη

22:16 29/10/2013 - Πηγή: AEK365

Ηττα και αποκλεισμός για την γυναικεία ομάδα της ΑΕΚ αφού η... αυτοκτονία στο ΜΕΤΣ όπου το αρχικό 2-0 έγινε νίκη με το εύθραυστο 3-2 ολοκληρώθηκε στη Βιέννη όπου η ομάδα του Οικονόμου έχασε με 3-1. Η απόδοση στα δύο τελευταία σετ ήταν... ντροπιαστική για μια ομάδα με το μπάτζετ και τις φιλοδοξίες της ΑΕΚ αφού ενώ το σκορ ήταν

1-1 η ΑΕΚ έχασε με 25-12 το τρίτο με ένα επιμέρους 15-1 (!) και στο τέταρτο αντί να δώσει τα πάντα για να πάει την πρόκριση στο χρυσό σετ σήκωσε τα χέρια ψηλά και το έχασε και αυτό με 25-15. Για άλλη μια φορά λοιπόν μετά το απίστευτο κάζο με τις τέσσερις σερί ήττες, οι δύο εντός και η μία σε ουδέτερο, που κόστισαν την απώλεια και των δύο τίτλων η ομάδα του Οικονόμου φάνηκε πάλι πολύ λίγη και ανέτοιμη ψυχολογικά σε ένα κρίσιμο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ αποκλείστηκε λοιπόν από το CEV CUP και θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην κατώτερη διοργάνωση του Challenge Cup όμως με τέτοιες εμφανίσεις σίγουρα δεν έχει και πολύ μέλλον εκεί. Χρειάζεται άμεση βελτίωση πράγμα στο οποίο θα βοηθήσει και η Φερνάντες που έλειψε λόγω τραυματισμού. Οσον αφορά την Γιόσεβιτς αναμένεται κάποια στιγμή να αγωνιστεί αν και προκαλεί απορίες το γεγονός πως η ΑΕΚ παρότι γνώριζε το πρόβλημα και παρά την τεράστια καθυστέρηση στην αφιξή της επέμενε με αποτέλεσμα να παίξει τόσο κρίσιμα Ευρωπαϊκά παιχνίδια χωρίς τις δύο ξένες της.

Το ματς

Στο ξεκίνημα του αγώνα και οι δύο ομάδες έδειξαν να προσπαθούν να πάρουν τον ρυθμό και κεφάλι το σκορ, αλλά δεν κατάφερναν να ξεφύγουν. Το σκορ πήγαινε χέρι χέρι, όμως η ΑΕΚ πλήρωσε τα λάθη που έκανε σε κρίσιμα σημεία και βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ. Στο δεύτερο σετ κυριάρχησε η ίδια εικόνα, με την Ένωση να παίρνει μικρή διαφορά και στη συνέχεια να ισοφαρίζεται από τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου αν και δύσκολα βρήκε τις λύσεις και έφτασε να ισοφαρίζει στα σετ (1-1), δείχνοντας καλά στοιχεία στο μπλοκ της. Έπειτα, δεν υπήρξε κάποια σωστή αντίδραση από τα κορίτσια και το σετ χάθηκε πολύ εύκολα (2-1 σετ), με τις γηπεδούχες να εκμεταλλεύονται απόλυτα τα λάθη των «κιτρινόμαυρων». Τα κορίτσια παρουσίασαν την ίδια άσχημη εικόνα και στο τέταρτο σετ, με αποτέλεσμα να κάνουν αρκετά λάθη και να αφήσουν την SVS να κάνει το παιχνίδι της. Έτσι, η αυστριακή ομάδα έφτασε εύκολα στη νίκη που της δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του CEV CUP.

Τα σετ: 25-23, 24-26, 25-12, 25-15.

SVS: Κατζ, Σαλανσιοβα, Σαντόρ, Χερέλοβα, Τζανκόβσκι, Κουχουμα, Ένσιτζερ, Σβούροβα, Χινζελέροβα, Ρίμσερ, Μάρκοβιτς.

ΑΕΚ:Ρόγκα, Λαδένη, Ιβάνοβα, Πασσιά, Κρουκ, Γιακουμή, Μπούσια, Παπαφωτίου Φάκη, Γκέου, Καβαθά, Τοτσίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα