Αποκλεισμός σοκ για την Ζάμπια

21:01 29/1/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ- 3ος ΟΜΙΛΟΣ 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ- ΖΑΜΠΙΑ: 0-0
Γήπεδο: Μπομπέλα Στάντιουμ

Η ομάδα που εντυπωσίασε πέρσι στο Κόπα Άφρικα και σήκωσε τελικά την κούπα, έμεινε εκτός νωρίς. Ο λόγος για τη Ζάμπια, που κόλλησε στο 0-0 με την Μπουρκίνα Φάσο κι έμεινε στην 3η θέση πίσω από την αντίπαλός της και τη Νιγηρία.

Η Ζάμπια προσπάθησε να σκοράρει αλλά η Μπουρκίνα Φάσο αμύνθηκε σθεναρά. Στο

58ο λεπτό ο Μπεσουμέ βρέθηκε μόνος του, αλλά η κεφαλιά που έπιασε, κατέληξε δίπλα από το δοκάρι τυ Ντιακιτέ κι έτσι έμεινε το μηδέ.

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ Φ.: Ν.Ντιακιτέ, Παναντεντιγκιούρι, Κονέ, Κουλιμπαλί, Τραορέ (11' Μπαντσέ), Μπαλιμά (46' Νταχ), Ρουάμπα, Κόφι, Κονέ, Πιτροιπα (90+2' Α.Τραορέ).

ΖΑΜΠΙΑ: Μουένε, Χιμόοντε, Σουνζού, Μπολά, Νκαουσού (16' Μουσοντά), Κάνσα (55' Μουλενγκά), Καλάμπα, Σινκαλά, Μπεσουμά, Μαγιουκά, Λουνγκού (81' Σακουβάχα).

ΑΙΘΙΟΠΙΑ- ΝΙΓΗΡΙΑ: 0-2
Γήπεδο: Ρόαγιαλ Μπαφοκένγκ

Πανηγυρική πρόκριση την επόμενη φάση του Κόπα Άφρικα πήρε η Νιγηρία, που νίκησε με 20 την Αιθιοπία.

Η Νιγηρία πίεσε από την αρχή, αλλά η Αιθιοπία άντεξε 80 λεπτά. Κάπου εκεί η Νιγηρία κέρδισε πέναλτι και ο Μόουσες της Τσέλσι από τα 11 μέτρα έκανε το 1-0 κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Στο 81' μάλιστα ο Ενιεάμα πραγματοποίησε απίστευτη επέμβαση σε κεφαλιά του Σαΐντ. Στο 83' ο Μπαντσά είπε όχι αρχικά σε κεφαλιά του Ιντέγιε και στην επαναφορά ο Μούσα με νέα κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει το στόχο. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 90' ο Μόουσες με νέο πέναλτι που έκανε ο γκολκίπερ Μπαντσά και αποβλήθηκε.

ΑΙΘΙΟΠΙΑ: Μπαντσά, Γκιρμά, Μπουτακό, Ντεμπεμπέ, Αλίας, Σαλέχ (68' Μπογκαλέ), Χϊντσα, Εστιφάνος (46' Τεσόμ), Ουκουρί (46' Ιμπραχίμ), Σαΐντ, Κεμπεντέ.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Ετσιεχίλε, Αμπρόουζ, Ομερουό, Ομποαμπόνα, Μίκελ (90+2' Γιόμπο), Μόουσες, Ογκούντε, Μπα, Ούτσε (65' Μούσα), Εμενίκε (75' Ιντέγιε).

Keywords
Τυχαία Θέματα