Αποσύρθηκε στα 26 ο Ρόμπλες

21:43 24/1/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ντάιρον Ρόμπλες αποφάσισε να αποσυρθεί από τους στίβους σε ηλικία μόλις 26 ετών, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια. Την είδηση για την αποχώρηση του παγκόσμιου πρωταθλητή, «χρυσού» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου και πρώην κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ στα 110μ εμπόδια δημοσιεύει η εφημερίδα της Αβάνας, «Juventud Rebelde».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 26χρονος Κουβανός αθλητής ζήτησε από την ομοσπονδία να μην υπολογίζεται για την εθνική ομάδα: «Δεν θέλει να συνεχίσει τους αγώνες. Προσπάθησα να τον μεταπείσω, αλλά

επιμένει ότι πλέον δεν θα αποτελεί μέρος της ομάδας μας» φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Χόρχε Λουίς Σάντσες.

Ο Ρόμπλες κατέκτησε χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο το 2008, χρονιά κατά την οποία βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ στα υψηλά εμπόδια με 12.87, το οποίο ανήκει πλέον στον Αμερικανό Αριες Μέριτ με 12.80. Μετά το 2008, όμως, άρχισαν τα προβλήματα με συνεχείς τραυματισμούς και στο παγκόσμιο του 2009 αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων στα ημιτελικά.

Στο παγκόσμιο του 2011 στην Νταεγού, βρέθηκε σε καλύτερη κατάσταση και κατάφερε να κερδίσει στον τελικό, αλλά στη συνέχεια ακυρώθηκε, επειδή παρενόχλησε με το πόδι του στο τελευταίο εμπόδιο τον Κινέζο Λιου Ξιάνγκ. Ο Ρόμπλες έμεινε λόγω τραυματισμού εκτός τελικού και στο κορυφαίο ραντεβού του 2012, τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα