Αποθεώθηκε ο Μπασάρ αλ-Άσαντ

19:11 11/1/2012 - Πηγή: AEK365

Μετά από πολύ καιρό ο Μπάσαρ αλ-Άσαντ εμφανίστηκε σε μια σπάνια εμφάνισή του δημόσια σε κεντρική πλατεία της Δαμασκού ανάμεσα σε χιλιάδες εκστασιασμένους υποστηρικτές που τον αποθέωναν, τη στιγμή που ο στρατός του σκότωνε χιλιάδες Σύριους.

Με λιγότερη επίσημη ένδυση, περιστοιχισμένος από τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του, ο Μπασάρ αλ-Άσαντ λέει στο πλήθος ότι έχει μία «ακατανίκητη επιθυμία» να βρίσκεται ανάμεσά τους, και καταγγέλλει για μία ακόμη φορά τους «ξένους συνωμότες που θα ηττηθούν».

Στην πλατεία

Ουμαγιάντ της Δαμασκού είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του Σύρου προέδρου κρατώντας πορτρέτα του Μπασάρ αλ-Άσαντ και φωνάζοντας «Σαμπίχα για πάντα, για εσένα Άσαντ» -αναφερόμενοι στην πολιτοφυλακή που έχει σπείρει τον τρόμο καταστέλλοντας τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις.

Ο Σύρος πρόεδρος ήταν περιστοιχισμένος από άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας στην εξαιρετικά σπάνια δημόσια εμφάνισή του, μόλις μία ημέρα αφότου «έσπασε» έξι μήνες σιωπής καταγγέλλοντας «ξένη συνωμοσία» πίσω από την εξέγερση που έχει συμπληρώσει πλέον δέκα μήνες.

«Θα έλθει το τέλος για τους ίδιους και τα σχέδιά τους. Θα νικήσουμε χωρίς αμφιβολία» δήλωσε.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 1.500 ακτιβιστές από τη Συρία και άλλες χώρες θα επιχειρήσουν την Πέμπτη να εισέλθουν στο έδαφος της Συρίας από την Τουρκία και την Ιορδανία, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια για το συριακό λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα