Αποτράπηκε ένα νέο «Κολουμπάιν»

19:07 4/10/2012 - Πηγή: AEK365

Τελευταία στιγμή οι αρχές της Ισπανίας κατάφεραν να αποτρέψουν ένα νέο αιματοκύλισμα σε σχολείο συλλαμβάνοντας τον 21χρονο Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Ο Ντε Μαγιόρκα είχε σχεδιάσει να σπείρει πανικό και θάνατο στο πανεπιστήμιο των Βαλεαρίδων Νήσων, μιμούμενος τη σφαγή του 1999 στο αμερικανικό Λύκειο του Κολουμπάιν που είχε στοιχίσει τη ζωή σε έναν καθηγητή, δύο μαθητές και τους δύο δράστες.

Στην κατοχή του συλληφθέντος εντοπίστηκε ποσότητα εκρηκτικών που ξεπερνά τα 140 κιλά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα

πως «συνελήφθη ένας νέος 21 ετών, ο οποίος ετοιμαζόταν να τοποθετήσει βόμβες στο Πανεπιστήμιο των Βαλεαρίδων [Νήσων], μιμούμενος τη σφαγή στο Κολουμπάιν».

Ο νεαρός συνελήφθη στη Πάλμα ντε Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες Νήσους, «ακριβώς τη στιγμή που παραλάμβανε πάνω από 140 κιλά εκρηκτικά τα οποία είχε προμηθευτεί μέσω του Διαδικτύου», σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο άνδρας «είχε αφήσει διάφορα σχόλια στο Διαδίκτυο, στα οποία ταυτιζόταν με τους δράστες της σφαγής στο λύκειο του Κολουμπάιν στις Ηνωμένες Πολιτείες και είχε επίσης ένα ιστολόγιο στο οποίο εξέθετε το μίσος του, την κλίση του στα όπλα και [έγραφε] πώς να παρασκευάζονται διάφορα εκρηκτικά», ανέφεραν οι Αρχές.

Στα έγγραφα που κατασχέθηκαν, ο άνδρας «εξηγούσε το μίσος του για την κοινωνία, ειδικότερα για τους φοιτητές του πανεπιστημίου, καθώς και την απόφασή του να τοποθετήσει βόμβες, που θα αποτελούνταν από σωλήνες γεμάτους με σφαιρίδια, στρατηγικά μέσα στις αίθουσες του πανεπιστημίου, αναφέροντας την υπόθεση μιας αυτοκτονίας του μετά τη σφαγή», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα